Op een dag fiets je door het Oude Noorden. Zonnetje in je gezicht.  Je toert een beetje rond. Je hebt een neus voor kunst... Mijn fiets heeft vuurwielen!

Op een dag fiets je door het Oude Noorden. Zonnetje in je gezicht.  Je toert een beetje rond. Je hebt een neus voor kunst en terwijl je fietst neurie je er een beetje bij. Met de wind in je haren. En in de snelheid van het voorbij fietsen valt je oog op de tekst: “een fiets plaatsen” Dat is leuk en positief! Laat positiviteit nou net een van de Wijkwaarden zijn. “Daar kan ik wat mee voor de kinderen!” denkt meester Hugo van het Kinderparadijs.

Bij navraag bleek dat kunstenares Rosa Peters dat negatieve bordje (Geen fiets plaatsen) ook niet zo zag zitten op haar raam en ze begon de G van het woord ‘geen’ weg te peuteren. Dat was nog best een klusje. En toen er stond: “Een fiets plaatsen”.  Ook grappig, moet ze vast hebben gedacht.

Fietsen tekenen
Deze twee kunstenaars raakten met elkaar in gesprek en toen ontstond het idee dat kinderen aan de slag gaan met het tekenen van allerlei fietsen.

Al die fietsen bij elkaar komen achter het raam te hangen en op deze manier ontstaat een gezellig kunstwerkje achter het raam aan het Zwaanshals, vlak boven het bordje ‘Hier een fiets plaatsen”.
Het filmpje dat meester Hugo daarvoor heeft gemaakt staat op de facebookpagina en het youtubekanaal van Kinderparadijs Meidoorn.

In de buitenlucht bij het Kinderparadijs gingen de kinderen er al mee aan de slag. Diya vond het nog niet zo simpel: “Zohee, een fiets tekenen is echt heel moeilijk.” Maar ze zette door en dat leverde een mooie tekening op. Ayoub ging vlot aan het tekenen en bedacht iets heel creatiefs: “Mijn fiets heeft vuurwielen”. Als jij nou ook de wijk wat gezelliger wil maken, maak dan ook een vrolijke, oude, fantastische of creatieve fiets en doe hem in de brievenbus van Kinderparadijs Meidoorn, Meidoornstraat 47.

Wie weet komt jouw fiets wel bij de collage! Speeltuin Wikado van Kinderparadijs Meidoorn is weer geopend voor een maximum aantal kinderen. Je mag 1,5 uur spelen, maar als het niet druk is, kun je blijven spelen. Kom je ook? www.kinderparadijs.net