Hij ging al een tijdje mee, die oude poort van het Kinderparadijs, maar het weer en de tijd hebben het schilderij geen goed gedaan.... Nieuwe kleurrijke poort voor het Kinderparadijs!

Hij ging al een tijdje mee, die oude poort van het Kinderparadijs, maar het weer en de tijd hebben het schilderij geen goed gedaan. Dus het was hoog tijd voor een nieuwe poort! Tijdens de verrassingsclub, één van de activiteiten bij het Kinderparadijs, hebben de kinderen  een nieuwe schildering gemaakt voor de poort.

Deze is nu te bewonderen in de Meidoornstraat in het Oude Noorden. Maar dat was een heel proces! Eerst moest de oude schildering van de poort worden gehaald, met nijptangen en klauwhamers lukte het ze gelukkig. Toen moesten de nieuwe panelen worden ingemeten en op maat worden gezaagd. Let op, want de brievenbus moet wel toegankelijk blijven.

Toen het creatieve stuk… Dat ging sneller dan gedacht en alle kinderen hebben hun inbreng hierin gehad. Na het maken van ontwerpen hebben de kinderen hun ontwerp samen op de grote platen geschilderd.  Het onderste deel is heel groen en aards. Een kind glijdt van een waterglijbaan, een konijntje staat in de hoek, plantjes groeien en er zitten wat kleine water monstertjes in de vijver.

Het bovenste gedeelte van de poort speelt zich af in de ruimte. Er zijn wolkjes, twee zonnen, bliksem en verschillende ruimtevaartuigen. Er zweeft ook een meisje dat WELKOM roept. Aan de rechterkant van de poort is  een meetlat bevestigd waar de kinderen hun lengte kunnen meten. De kinderen van de verrassingsclub hebben hun naam bij hun lengte gezet. Leuk voor later!

Op de nieuwe poort staat ook: “Iedereen is welkom”.  En dat klopt, kom eens langs bij het Kinderparadijs.