Sint in de Villa Noordplein 12, de Villa, zit propvol.’ Vol verwachting klopt ons hart’. Goochelaar Ray Saluki verrast de kinderen met meesterlijke trucs... Sinterklaasfeesten in Noord

Sint in de Villa
Noordplein 12, de Villa, zit propvol.’ Vol verwachting klopt ons hart’. Goochelaar Ray Saluki verrast de kinderen met meesterlijke trucs en vergast hen op bergen opblaas beestjes. Jeffrey Sabeel animeert zoals altijd de hele boel. Hij danst en zingt met de kinderen, het is een lust voor het oog. Als de Sint met zijn Pieten binnen komt staat de Villa op zijn kop.

  

Het feest is niet compleet zonder kinderbingo met Tiny en Geertruida Bol als golden girls. Wat de Sint allemaal meebracht kunnen we hier gerust vertellen: een monopoly spel, barbies, lego’s, star wars poppen en veel meer. Vooraf ging de heilig man shoppen bij Meijburg en Co en Stichting Meedoen. Blijkbaar hemelse winkels aan de reacties van de kinderen te zien of te horen.

Sinterklaas met acrobaten en schatkamer
Het was ongetwijfeld een wervelend Sinterklaasfeest met wel 200 kinderen en hun ouders in het Jan van der Ploeg Huis. De Sint zag er ondanks zijn hoge leeftijd uit als een plaatje. De studenten Pieten kwamen duidelijk uit de schoorsteen. Cadeautjes brengen is geen sinecure. Het festival begon met een grote kleurwedstrijd met drie stralende winnaars. Talentrijke kinderen zongen in pure karaoke stijl voor de Sint. Moeders vroegen uiteraard om de gebruikelijke fotosessie van de kleintjes op de schoot van Sinterklaas.

Dan kwamen de acrobaten Pieten met hele hoge fietsen. Ze deden halsbrekende toeren. Het bleken ook ervaren jongleurs met een achttal kegels die van de één naar de ander gingen. Uiteraard assisteerden de kinderen. Plots kwamen ze als reuzen op stelten en als klapper op de vuurpijl kwamen de kleintjes op hun schouders.

  

Je moet geen hoogtevrees hebben. Ten slotte ging de schatkamer open en voor iedereen had de Sint een klein cadeautje, een blijk van genegenheid. De muziek werd verzorgd door dj Ulrich, die er ook voor zorgde dat de Sint verstaanbaar werd.

Wat moet de heilige man zonder moderne techniek? Soraya met de assistente van vrijwilligers van het Huis maakte er een heerlijk feest van voor onze wereldkinderen.

Een uitgebreide reportage kan je vinden op noord010inbeeld