“Dat lijkt wel de koets van Assepoester, zo grooooot!’ en dat klopt ook wel, de reuzen pompoen uit de Avonturentuin van Kinderparadijs Meidoorn is... Soep soep en nog eens soep

“Dat lijkt wel de koets van Assepoester, zo grooooot!’ en dat klopt ook wel, de reuzen pompoen uit de Avonturentuin van Kinderparadijs Meidoorn is inderdaad enorm! Hij is ongeveer 50 centimeter in doorsnede en weegt zo’n 100 kg. Als je een beetje door je oogharen heen kijkt en je verbeeldingskracht gebruikt zie je twee wielen aan de zijkant en vier muizen aan een tuigje die de koets voort trekken, terwijl Assepoester comfortabel vanuit het bankje in de pompoen naar buiten kijkt….

Maar zo romantisch eindigde de pompoen niet. Hij werd in stukken gehakt en in de pan gegooid tijdens de natuurmiddag die De Stad Uit had georganiseerd aan de Rotte. Kinderen en ouders trotseerden de kou en deden allerlei (natuur)spellen en opdrachten. Zo kon je met een klimtouw tot bovenin een boom klimmen, er werd voorgelezen in de grote Yurt, kinderen bakten broodjes boven een vuurtje en er werden pompoenen en andere groenten in stukken gesneden.

Een paar pleisters waren er wel nodig, want zonder vallen leert niemand lopen. Naast de heerlijke pompoensoep werd er ook nog courgettesoep gemaakt. Naast de snijtafel leerde een vrouw houthakken (geen pleisters nodig) en op een andere plek kon iedereen ideeën aandragen hoe de speelplek langs de Rotte er uit komt te zien. Een mooie mix van mensen van allerlei pluimage zat gezamenlijk te genieten…. en het team van het Kinderparadijs ook.

Aardperensoep
Maar niet alleen daar werd soep gemaakt. Ook met de aardperen die onder de grond groeien in de Avonturentuin werd een fantastische soep gemaakt. Eerst deden de kinderen de aardperenrace, daarna werden de aardperen gewassen en dan volgde het moeilijkste klusje: schillen. Dat was best moeilijk omdat aardperen net als bijvoorbeeld gember vreemde vormen kunnen aannemen en niet zo rond zijn als een aardappel.

Maar de jongens en meiden sloegen zich er dapper doorheen! Samen met wat knoflook en tijm gingen de aardperen in de pan. Na een half uur pruttelen was het eindelijk zo ver: de soep kon worden geproefd! Een verrassende smaak, dat wel, maar veel kinderen waren er dol op! Daarna werden de broodjes aan een tak geroosterd en aten kinderen met elkaar de heerlijke aardperensoep met vers gebakken brood.

En dat allemaal zelf gemaakt!  Het motto van het Kinderparadijs is niet voor niets: je kunt altijd meer dan je denkt!