Esra van Geffen stagiaire van DOCK gaf voor een 15-tal vrouwen in Huis van de Wijk het Klooster een boeiende uiteenzetting over het Jeugdcultuurfonds... Stagiaire promoot Jeugdcultuurfonds

Esra van Geffen stagiaire van DOCK gaf voor een 15-tal vrouwen in Huis van de Wijk het Klooster een boeiende uiteenzetting over het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Ze maakte hiervoor gebruik van een sprekende powerpoint. Bent u een ouder van een kind tussen 4 en 18 jaar? Houd uw kind van dansen, muziek maken, toneel spelen of zingen, maar is hier thuis geen geld voor de lessen? ‘Dan kan u terecht bij het Jeugdcultuurfonds dat kinderen een financieel steuntje in de rug geeft’ stelt Esra.

‘Wil uw kind sporten, voetballen, hockeyen, judo of karate, honkbal of basketbal? Je kan dan terecht bij het Jeugdcultuurfonds.’ De vergoeding is voor cultuur maximaal € 450,- per jaar en voor sport € 350,- per jaar. Er moet wel een professionele docent zijn en de contributie gaat direct naar de vereniging, naar de cursusaanbieder.

Esra vertelde dat geïnteresseerden elke vrijdag en maandag ochtend terecht kunnen bij de balie in het Klooster om hun kind aan te melden voor een vereniging. Het is belangrijk een vereniging te zoeken waar het kind terecht kan. Ook hierbij kan de de balie helpen. Ed de Meyer is ambassadeur richting de fondsen. De balie speelt de gegevens door. Esra vindt het belangrijk dat het hele Oude Noorden hier meer weet van heeft.

Een muzikale of sportieve vorming is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. De fondsen verwachten wel dat de ouders de kinderen halen en brengen. Zo ontstaat er ook een leuk contact tussen de vereniging en de ouders. Samen werken ze aan de talentvorming van de kinderen.