“Noord’s Got Talent heeft mij een goede start gegeven in mijn loopbaan” Noord’s Got Talent is een coachingstraject gericht op jongens vanaf groep 8... “Ze vliegen uit”

“Noord’s Got Talent heeft mij een goede start gegeven in mijn loopbaan”

Noord’s Got Talent is een coachingstraject gericht op jongens vanaf groep 8 die extra ondersteuning en begeleiding kunnen gebruiken binnen vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling en scholing. De jongens worden door de basisschool geselecteerd om mee te doen en kunnen daarna vanaf groep 8 in een traject worden gecoacht. Iedereen heeft van nature talenten. Er is daarom veel aandacht voor de individuele kwaliteiten van de jongens en de mogelijkheden waarmee ze deze verder kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Ieder jaar binnen het programma is het weer een reis. Zo staat in het eerste jaar het ontdekken van het talent van de jongeren centraal. Wie ben ik? Wat kan ik goed, wat zijn mijn interesses en wat kan ik nog ontwikkelen? In het tweede jaar volgt de verdieping en staat het realiseren van wensen of dromen van de jongeren centraal. Hoe pak je het constructief aan als je bijvoorbeeld iets voor de maatschappij wil betekenen? Welke stappen moet ik nemen als ik dit beroep wil uitoefenen?

Hierin worden de jongens begeleid, het motto is. Het derde jaar staat in teken van de voorbereiding voor het symbolisch uit laten vliegen van de jongeren die deelnemen aan het programma. Het uit laten vliegen staat voor de talenten die zijn ontdekt, de dromen die daaruit voortkomen en vooral het grenzen verleggen en het realiseren van de dromen.

Zo vliegen deze jongens hun eigen gecreëerde toekomst tegemoet. Dit symbolisch uitvliegen moet natuurlijk vorm krijgen in wat tastbaars! Dit hebben de jongens dan ook gedaan bij Indoor Skydive Roosendaal en dat was VET! . De spanning die de jongeren voelden voor het moment dat ze de windtunnel in moesten springen, staat symbool voor het moment van het daadwerkelijk loslaten. Verder gaan zonder gecoacht te worden en al het geleerde en hun talenten in te zetten. Met als doel om dit om te zetten naar een gezond en gelukkig leven, waarin zij daadwerkelijk in staat zijn mee te doen in de altijd veranderende maatschappij.

DURVEN DROMEN staat dan ook centraal, maar vervolgens ook hard willen werken om deze dromen te bereiken met alle talenten die je hebt. Een life event dat hen er altijd aan zal herinneren wat ze hebben geleerd tijdens Noord’s Got Talent.