In de beginperiode van de corona ging Zia vooral digitaal. Op creatieve wijze maakte de jongeren makelaar van SOL sportfilmpjes en stuurde die door... Zia een inventief jongerenwerker

In de beginperiode van de corona ging Zia vooral digitaal. Op creatieve wijze maakte de jongeren makelaar van SOL sportfilmpjes en stuurde die door naar zijn jongeren achterban. De inzet was voortdurend in gesprek blijven desnoods online. Bij de allereerste versoepeling wist de jongerenwerker met een hardloopgroep van 20 jongens en meisjes te starten in het Kralingse bos. Op de weg terug wordt er veel samen besproken, wat de jongeren interesseert en wat hen bezig houdt.

De groep luistert naar de ronkende naam King Runners. Elke woensdag om 14 uur is het vaste prik. Zia maakte leuke kiekjes. Opzienbarend zijn z’n grappige filmpjes die hij Animal Flow noemt. Het is een geheel van lichamelijke bewegingen en dierlijke oefeningen die prikkels geven aan het lichaam. Het gaat om creatief zijn, kracht en stabiliteitstraining. Gelukkig was corona voor deze jongeren geen tijd van hopeloze verveling.

Programmering
Naast het streetcornerwork van de jongerenwerkers is er ook een jeugdprogrammering op het Ammersooise plein tussen 14 en 16 uur. Daar is Latifa actief met stagiaires en vrijwilligers. Op het Johan Idaplein zijn Jossef, Ali en Wilson actief tussen 12 en 14 uur op woensdag. Op het Rembrandtplein tussen 14 en 15 uur staan Jeroen, Gamine en Sita klaar voor de kinderen. Donderdag is het Snelleman plein aan de beurt met dezelfde jeugdwerkers.

 

Het Pijnackerplein wordt levendig op vrijdag van 14 tot 16 uur. Het is dan de beurt aan Jeroen, Wilson en Ali. Deze programmering en nog veel meer wordt voortgezet in de vakantie.