Het Zomerproject van het Kinderparadijs was weer alleraardigst in een zonnige, natuurlijke omgeving. Na fascinerende bouwactiviteiten waar een compleet paleis ui tevoorschijn kwam, beleefden... Zomerproject heeft charmes

Het Zomerproject van het Kinderparadijs was weer alleraardigst in een zonnige, natuurlijke omgeving. Na fascinerende bouwactiviteiten waar een compleet paleis ui tevoorschijn kwam, beleefden we de slotdag met de sensationele koffer act van acrobaat Paul van der Maat.

Uit één van een berg koffers haalt Paul een beertje tevoorschijn dat beurtelings de stoere motorrijder, tragikomische soldaat en cowboy vorm aanneemt. Het beertje eindigt als troetel in een grote koffer met de artiest. Kinderen bouwen met de koffers een enorme toren. ‘Hoger steeds hoger’ heet de act. De acrobaat klimt erop, staat op één arm en krijgt een kroon op het hoofd. Stoere kinderen stutten de kofferberg.

   

Dan starten de workshops: schminken, oppimpen van T-shirts met spiegeltjes en knopen, timmeren en figuurzagen, appeltaart maken, macaroni, pasta en heerlijke pasteitjes, snoepen van een suikerspin. Op een grote tafel prijkt een reuze taart van papier maché. Bij het beeld van de paardenkop ontwaren we een gigantische pompoen van zeker 100 kilo. Het paleis bestaat uit palets, rode doeken, kunstwerken en een plafond van plastic met pvc buizen.

Er prijkt een groot gouden kader waarin kinderen zich kunnen laten fotograferen als superstar met rekwisieten als engelen vleugels, hoedjes en bloemen.