Het is weer voorbij die mooie zomer. Op het Kinderparadijs in het Oude Noorden was er weer het jaarlijks terugkerende zomerproject. Vier weken lang,... Zomerproject Kinderparadijs Meidoorn

Het is weer voorbij die mooie zomer. Op het Kinderparadijs in het Oude Noorden was er weer het jaarlijks terugkerende zomerproject. Vier weken lang, twee keer per week hebben de kinderen meegedaan aan dit vrolijke festijn. Elk jaar staat er een boek aan de basis van alle activiteiten en dit jaar waren dat de verhalen uit het boek “Geluk voor kinderen” van de schrijver Leo Bormans. In de verhalen die voor elke activiteit voorgelezen werden komen allemaal verschillende vogels voor met hun eigen talenten en kwaliteiten.

Meester Dion die voor studie naar Zweden is verhuisd heeft voordat hij afreisde een reusachtig frame van een vogel in elkaar gezet en deze op het podium in de avonturentuin opgehangen. Meester Dion houdt wel van bouwen en aanpakken en de kinderen hebben met veel plezier de vogel versierd en er een kleurig geheel van gemaakt.

Een andere vogel in het verhaal, Kagoe rende als een kip zonder kop achter zijn voedsel aan maar kreeg nooit wat te pakken. Van zijn vader leerde hij dat hij heel stil op  één been moest staan om zo de lekkere hapjes naar hem toe te laten komen en dan plotseling toe te slaan.

De kinderen maakten mooie vogels op één been en een hele zware poot van klei die er voor zorgde dat Kagoe goed stil blijft staan. Ook in de speeltuin is het wel eens goed om stil te staan en te kijken wat er om je heen gebeurt in plaats van je er als een dolle in te storten.

Gevraagd aan Asiya wat ze leuk vond aan de activiteit zei ze: “het bakken van pannenkoeken met fruit en ijs”. Niet alleen  Kagoe moet eten, de kinderen natuurlijk ook. Ach, de kinderen hebben zoveel geleerd van alle vogels in het boek. Positiviteit, samenwerken, elkaar helpen, dingen net even anders zien.

De verhalen van de vogels gingen erover en ook het Kinderparadijs en andere organisaties in het Oude Noorden vinden dit belangrijk. Tijdens het spetterende eindfeest van het zomerproject was er weer van alles te doen. De middag werd geopend met de fantastische voorstelling De Dwerg.

De kinderen kwamen niet meer bij van het lachen en op het eind van de voorstelling kon de dwerg door het eten van vogelzaad een stukje vliegen. En dit alles in een onbegrijpelijk dwergen taaltje. Na de voorstelling ging iedereen aan de slag met alle activiteiten die er georganiseerd waren.

Broodjes bakken boven het vuur, schilderen en foto’s maken op het podium, figuurzagen, timmeren, buttons maken, woorden zoeken en genieten van zelfgemaakte salades op het grasveld. 

Na het afrondende mega tikkertje  gingen de kinderen met een ijsje moe maar voldaan naar huis. Inderdaad, het is weer voorbij die mooie zomer.