Film première van de Wijktijgers.

Wijktijgers Bakkerij 24-6-2015 DSC_7328 NZO web

Het is inmiddels een traditie die goed bevalt. Vol trots hebben de Wijktijgers hun nieuwste film in Studio De Bakkerij gepresenteerd op woensdag 24 juni! De Wijktijgers hebben het blok keihard gewerkt en zaten met hun neus bovenop het nieuws. Zij bedachten zelf onderwerpen die ze leuk en interessant vonden en bereidden de interviews zorgvuldig voor. Daarna –omdat je er van wil leren en er beter in wil worden- bekeken ze de interviews zelf, gaven elkaar feedback en kregen complimenten en tips van de filmmaker, die samen met meester Pim de workshops leidt.

Wijktijgers Bakkerij 24-6-2015 DSC_7334 NZO web

Dat was te zien op het grote scherm van Studio de Bakkerij. Wauw, wat hebben ze veel geleerd en wat zijn die filmpjes fantastisch. Dit blok hebben de Wijktijgers nieuwsitems gemaakt over 3 onderwerpen: De Noord4daagse, het theaterstuk van Studio de Bakkerij “Brieven uit de Oorlog” en ze hielden straatinterviews over de Ramadan. Voor “Brieven uit de Oorlog” waren de Wijktijgers uitgenodigd voor de try out. Na afloop interviewden ze de acteurs en kregen ze zelf ook nog wat vragen om hun oren.

De opkomst was weer groot! Het zat bijna vol op de tribunes. Trotse ouders, buurtbewoners, en andere geïnteresseerden zagen hoe leuk Noord is en welke prachtige dingen er gebeuren, alles bekeken door kinderogen en vragen gesteld door een kindermond.

Wijktijgers Bakkerij 24-6-2015 DSC_7342 NZO web

Speciaal werd er lang geapplaudisseerd voor Pim, die na de vakantie een nieuw avontuur in Ecuador tegemoet gaat. Onder zijn positieve en vakkundige leiding is het Wijktijgerpersbureau uitgegroeid tot wat het nu is. En mede daardoor verliet het publiek met een warm hart en een grote grijns na afloop de zaal. En de kinderen? Die stegen bijna op van trots!

Wil je meedoen als Wijktijger en leren hoe je films maakt en een blog schrijft? Na de vakantie start weer een nieuw blok. Maar in de vakantie hoef je je trouwens ook niet te vervelen, dan is Kinderparadijs Meidoorn 5 weken open en zijn er activiteiten rondom De Grote Vriendelijke Reus. We kijken nu al uit naar de volgende première, hou de facebookpagina van Stichting Kinderparadijs Meidoorn in de gaten of volg op twitter @KinderparadijsM.


Geplaatst op: 04 jul 2015
Gerelateerde berichten

Het mysterie van de Bellenboom.
Op het Wilgenplein in het Oude Noorden staat een bronzen Bellenboom zonder klokken....
Wijktijgers wordt De cadeautjesExpressssssss!
De Wijktijgers, het kinderpersbureau van Kinderparadijs Meidoorn is overgegaan in de Cadeautjes Express. Dat is een nieuwe activiteit in Noord voor kinderen van de basisschoolleeftijd....
Op zoek naar een zwerfboek
Sinds een paar maanden zwerven er zwerfboeken door het Oude Noorden. De Wijktijgers gingen op zoek naar een goed boek....