Op zoek naar een zwerfboek

ZwerfboekenWebdoor Sabria en Emilia

Sinds een paar maanden zwerven er zwerfboeken door het Oude Noorden. De Wijktijgers gingen op zoek naar een goed boek.
Een zwerfboek is een boek dat je gaat lezen en als het uit is, laat je het boek ergens zwerven. Als iemand het boek vindt, dan kan diegene het boek lezen. Die persoon laat het boek erna ook weer zwerven, zodat iemand anders het kan lezen. Zo ga je steeds door.
In onze wijk staan verschillende zwerfboekenkasten. In die kasten vind je boeken met een zwerfboekensticker. Die boeken mag je lezen en later in een andere zwerfboekenkast terugzetten. Je mag ook een boek van jezelf geven voor de boekenkast.
We gingen op zoek naar zwerfboekenkasten in de buurt om te kijken of er leuke Zwerfboeken waren. Als eerst gingen we naar ´t Klooster. Daar werden we heel vriendelijk geholpen. Bij ´t Klooster hebben ze leenboeken en zwerfboeken. Je moet dus goed opletten dat je een zwerfboek pakt.

We kiezen twee boeken uit:
Het kindje in de stal
50 euro op zak

Daarna gaan we naar buurthuis Mozaïek. Daar hebben ze meer boeken in de Zwerfboekenkast. Ryan vndt zelfs haar lievelingsboek.
Als laatst gaan we naar de zwerfboekenkast van Studio de Bakkerij. Ze hebben heel veel leuke boeken, maar er zit niet altijd een Zwerfboekensticker op.
Studio de Bakkerij heeft zelfs de Engelse Harry Potter.

Als we onze boeken uit hebben, zetten we ze weer terug in een van de zwerfboekenkasten.


Geplaatst op: 04 dec 2015
Gerelateerde berichten

Het mysterie van de Bellenboom.
Op het Wilgenplein in het Oude Noorden staat een bronzen Bellenboom zonder klokken....
Wijktijgers wordt De cadeautjesExpressssssss!
De Wijktijgers, het kinderpersbureau van Kinderparadijs Meidoorn is overgegaan in de Cadeautjes Express. Dat is een nieuwe activiteit in Noord voor kinderen van de basisschoolleeftijd....
Film première van de Wijktijgers.
Het is inmiddels een traditie die goed bevalt. Vol trots hebben de Wijktijgers hun nieuwste film in Studio De Bakkerij gepresenteerd op woensdag 24 juni!...