Wijktijgers wordt De cadeautjesExpressssssss!

SAM_0119Web

De Wijktijgers, het kinderpersbureau van Kinderparadijs Meidoorn is overgegaan in de Cadeautjes Express. Dat is een nieuwe activiteit in Noord voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Ten opzichte de Wijktijgers zijn er veranderingen, maar er zijn ook elementen hetzelfde gebleven. Taal, passie-ontwikkeling én de wijk staan – net als bij de Wijktijgers- centraal tijdens deze workshops. Nieuw is dat er meer beeldende kunst in verwerkt is dan filmen en journalistiek. Maar er wordt nog steeds verslag gedaan van activiteiten op het blog  www.kinderparadijstijger.wordpress.com.

SAM_0183Web

Van geven word je blij!

De Cadeautjes Express is een workshop waar kinderen zelf een kunstwerk maken en dit zelf overhandigen aan een organisatie, een persoon of plaatsen op een locatie in de wijk. Want… van geven word je blij!

Het eerste blok van de Cadeautjes Express is van start gegaan! Kinderen schilderen mooie kunstwerken onder leiding van kunstenaar Hugo. “Je ziet dat kinderen extra hun best doen omdat ze weten dat het om een cadeautje voor iemand anders is. Tijdens de laatste les  trekken we er op uit om het kunstwerk op te hangen of te overhandigen. Zo leren kinderen zich creatief te uiten, maken ze contact met wijkbewoners en -organisaties en ervaren de kinderen dat je van geven blij wordt”.  Het eerste kunstwerkje komt op de gereedschappenkast van het Wilgenplantsoen, waar veel wijkbewoners moestuinieren.

SAM_0064Web

De kinderen van de Cadeautjes Express zijn ook bezig met het ontwerpen van nieuwe houten klokken voor de bellenboom op het Wilgenplein. De originele bronzen klokken zijn al een tijdje verdwenen. We weten niet waar ze zijn. Misschien mogen we de geschilderde kinderbellen wel als een tijdelijk cadeautje voor de wijk ophangen in de bronzen boom. Hopelijk komen de originele bronzen  klokken weer snel terug zodat er weer muziek klinkt op het plein.

 


Geplaatst op: 12 feb 2016
Gerelateerde berichten

Het mysterie van de Bellenboom.
Op het Wilgenplein in het Oude Noorden staat een bronzen Bellenboom zonder klokken....
Op zoek naar een zwerfboek
Sinds een paar maanden zwerven er zwerfboeken door het Oude Noorden. De Wijktijgers gingen op zoek naar een goed boek....
Film première van de Wijktijgers.
Het is inmiddels een traditie die goed bevalt. Vol trots hebben de Wijktijgers hun nieuwste film in Studio De Bakkerij gepresenteerd op woensdag 24 juni!...