Goed bezochte bijeenkomst tegenprestatie in De Nieuwe Banier

vrijwillig_banier_web-4134141

Op woensdagmiddag 13 april organiseerden de Gemeente Rotterdam, Noorderbreedte  en Vrijwilligerswerk Rotterdam een themabijeenkomst over de tegenprestatie in Noord. Ruim 20 bezoekers van verschillende organisaties waren aanwezig. Zij maakten kennis met elkaar en met de organisaties die meehelpen bij de uitvoer van de tegenprestatie.

In 2015 is de gemeente gestart met de tegenprestatie in Noord. De tegenprestatie is een inspanning die mensen met een uitkering leveren in ruil voor hun uitkering. De bijeenkomst op 13 april was bedoeld om terug te blikken op de ervaringen van het afgelopen jaar en te bespreken hoe de tegenprestatie in gebied Noord beter georganiseerd kan worden.

De bijeenkomst startte met een heerlijke lunch, verzorgt door vrijwilligers van De Nieuwe Banier. Heel toepasselijk, want een aantal van hen is zelf ook werkzoekend en doet een tegenprestatie bij De Nieuwe Banier. Daarna gaven de gemeente, Noorderbreedte en Vrijwilligerswerk Rotterdam een presentatie over de tegenprestatie. Ten slotte was er ruim de tijd voor het delen van ervaringen die organisaties tot nu toe hebben.

vrijwillig_banier_web-4134158

Uit de ervaringen bleek dat het vooral belangrijk is om nauwer contact te hebben met de gemeente de welzijnsorganisaties. Dat maakt het voor organisaties makkelijker om vragen te stellen. Dat leerpunt nemen de organisatoren mee. Door deze bijeenkomst is hier in ieder geval alvast een start mee gemaakt, maar er zal dus zeker een vervolg moeten komen.

Bent u nog niet bekend met de tegenprestatie en vraagt u zich af wat de mogelijkheden en kansen zijn voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ugur Yazir, Relatiebeheerder Taskforce Tegenprestatie van de gemeente Rotterdam. Dat kan door hem een mailtje te sturen op het mailadres: u.yazir@rotterdam.nl.


Geplaatst op: 21 apr 2016
Gerelateerde berichten

Om je vingers bij af te likken
Een hele ochtend hebben ze gezwoegd in de keuken bij Kook Met Mij Mee! in de Agniesestraat. De leerlingen van groep 8 van basisschool De Fontein wacht dan ook een bijzondere groep eters voor...
Aanvraag individuele inkomenstoeslag indienen
Per 1 januari 2015 is de langdurigheidstoeslag van € 360,- door de regering afgeschaft en vervangen door de individuele inkomens toeslag....