PICNIC ISLAND 2.0: grootser, leuker en beter

PicnicIsland

PICNIC ISLAND is de absolute nieuwe beleving, althans als we oprichtster Anja Berkelaar moeten geloven. Als ik wat meer luister naar haar verhaal, snap ik wel wat ze bedoeld. Waar vind je nu een drijvend eiland midden in een grootst en bruisende stad? Deze zomer is het festival terug op maar liefst twee locaties, naast de Rotte zijn er dit keer ook festiviteiten te vinden in  de Crooswijksebocht.

Zomer 2015 was een waar succes voor Anja Berkelaar en Eddy Kaijser, en dat is nog zacht uitgedrukt. Het idee om een nieuw festival te binnen kriebelde al een tijdje bij de twee, maar wanneer er ook daadwerkelijk een grandioos idee optreedt bij Eddy, is het raak. Hij benadert Anja om hun krachten en ideeën te bundelen. Zo gezegd zo gedaan, want afgelopen zomer kon heel Rotterdam (Noord) genieten van het eerste festival op water, in Nederland. Dit succes proefde gelukkig naar meer en meer wordt altijd grootser, leuker en beter. En als het weer hun enige vijand is, valt er niets te verliezen. Deze zomer wordt grootser en meeslepender, warmer en lichter, en lekkerder en gezelliger. De ingrediënten om er een geweldig tweede editie van te maken zijn er, nu moeten deze alleen nog samen gebracht worden voor het perfecte resultaat.

Picnic Island 3-7-2015 DSC_8366 web

Terugblik
Op 3, 4 en 5 juli 2015 stond de Rotte in het teken van food, kunst en cultuur. Er werden wat plaatjes gedraaid en er dompelde een hoop voetjes in het water. Maar PICNIC ISLAND was zoveel meer dan alleen pootje baden. Men kon genieten van bootjes die aan kwamen varen, er kon kan gesupt worden en laten we vooral het heerlijke eten niet vergeten. Als je die zomer niet op vakantie ging was dit een waar uitstapje, wellicht niet naar de tropen maar het kwam toch aardig in de buurt. Medeoprichtster Anja vertelt wat zij het leuke aan de try-out van vorig jaar vond: “je bent op een plek die er normaal niet is, ik kon merken dat veel van de mensen dit bijzonder vonden en er daarom ook extra van genoten. Het eiland is namelijk niet een plek in de stad waar je de gehele zomer terecht kan om te genieten van de zon, daarom werd het extra bijzonder.” Een groot pro was toch ook wel dat alle doelgroepen door elkaar samen kwamen. Jong en oud, dik en dun en Nederlands of met een buitenlandse achtergrond. Het eiland staat voor iedereen open en dat maakt het ook extra leuk en brengt de sfeer ten goede. “De sfeer was echt fantastisch vorig jaar, we hebben daarom ook geen één klacht gekregen. Wat veel mensen leuk vonden was dat er wat werd verteld over de geschiedeis van Rotterdam, echt wel leerzaam. En zo hadden we voor de kinderen bijvoorbeeld visnetjes gemaakt, echt voor elk wat wils.”

 

Nieuwe editie, nieuwe ideeën
De druk staat hoog, althans dat vindt Anja. “Mensen verwachten meer dit jaar. Vorig jaar was een succes en dit jaar moet minstens net zo leuk worden. Het gaat weer een mix worden van alles en nog wat, precies zoals Noord ook is.” Als ik zo het lijstje bekijk met ideeën en plannen voor deze editie, ben ik er wel van overtuigd dat dit jaar nog beter wordt. Kan bijna niet anders met een: floating market, zwem en kano wedstrijden, boottochten en veel lekker (biologisch) eten en heerlijke tropische muziek. Door de komst van de tweede locatie dit jaar, kunnen er nu ook grotere boten mee doen aan de tochten.

Een aantal grootste dingen om alvast naar uit te kijken: De floating market is te bezoeken op alle drie de dagen in Noord. Je koopt voedsel en andere waren op de bootjes. De Rotte Swim Experience op zondag. Meer dan tweehonderd deelnemers gaan zes kilometer zwemmen. In samenwerking met  de 010 Swim Experience gaat dit een waar spektakel worden. Vooraf gaat de organisatie van Swim Experience i.s.w.m. Geen Boot Wel Varen, Stichting RescueMedics, Swell Boardsports, Stichting Coastline Cleaning & Eetcafe t trefpunt om de Rotte met vijftig duikers het water van de Rotte te cleanen. Op zaterdag gaat er veel gekanood worden. Onder begeleiding kan je kanoën naar het centrum en zo een prachtige tocht maken. Omdat de rivier niet geheel bevaarbaar is, wordt er een klein gedeelde van de Binnenrotte meegenomen.

Flyer schoonmaakactie

Dit en nog veel meer is te verwachten op de alweer tweede editie van het festival. In de zomer een keer picknicken, meeluisteren met de tropische muziek, exotisch eten uitproberen en genieten van de boottochten, er is maar één plek waar  je heet deze zomer allemaal kan doen: see you at PICNIC ISLAND.

PICNIC ISLAND vindt plaats in het weekend van 1-3 juli 2016.

Vrijdag 16.00 – 22.00 uur
Zaterdag 13.00 – 22.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Eva Peeters

 


Geplaatst op: 24 apr 2016
Gerelateerde berichten

Voici la Femme in het Klooster
Het begint spetterend in wijkgebouw het Klooster waar vijf meiden in leger tenue een modeshow houden met bordjes waarop emancipatie, sterk, succesvol, identiteit, no nonsens....
Een schreeuw tegen gebrekkig onderwijs
Om 10.10 uur kwamen alle kleine en grote lawaaimakers van de Hildegardis school naar buiten gewapend met tal van instrumenten....
Eerste vrijwilligers opgeleid voor campagne ‘Voor elkaar’
Op vrijdag 8 april volgde de eerste groep vrijwilligers in 't Klooster de cursus 'Huisbezoeken 75+'ers'. In opdracht van de gemeente organiseren Dock en SOL (Samen Ondernemend Leren) deze cu...