Het mysterie van de Bellenboom.

SAM_1722-Web

Op het Wilgenplein in het Oude Noorden staat een bronzen Bellenboom zonder klokken.

De kinderen van de Cadeautjes Express, de woensdagmiddagclub van het Kinderparadijs, hebben onderzocht wat er met de klokken gebeurd is. Als echte journalisten hebben de kinderen geskypet met de kunstenaars Hewald Jongenelis en Sylvie Zijlmans over de geschiedenis van de Bellenboom. Ze vinden het héél jammer dat de bronzen klokken verdwenen zijn.

SAM_2001-Web

Voor Marjolijn van der Meijden van het Centrum Beeldende Kunst R’dam is het ook een mysterie wie de klokken heeft verwijderd. Waarschijnlijk zijn ze gestolen omdat het brons geld oplevert.

Volgens de kleine kinderen van de dinsdagmiddagclub Spitter Spetter Spater zijn de klokken gestolen door reuzen die in een kasteel  langs de Rotte wonen. De reuzen hadden de klokken nodig om het eten aan te kondigen. Andere kinderen zeggen dat de klokken veel te klein zijn en dat de reuzen de klokken gebruiken als vingerhoedjes bij het borduren. De kleine kinderen hebben hele grote klokken van karton gemaakt om te ruilen voor de echte bronzen klokken.

SAM_0232-Web

De journalisten van de Cadeautjes Express hebben als echte detectives  bewoners van het Wilgenplein geïnterviewd om informatie te vergaren. Even later riepen de kinderen bij de Bellenboom ‘Wij willen de Bellen terug’.  Ook de kinderen van de Cadeautjes Express hebben alternatieve (houten) klokken gemaakt die binnenkort in de bronzen boom worden gehangen als tijdelijke oplossing. De kunstenaars en het CBK vinden dit een leuk plan.

SAM_1982-Web

Meester Tim en de kinderen hebben tijdens de Cadeautjes Express gefilmd en binnenkort zal dit filmpje te zien zijn. Houdt de website van het Kinderparadijs in de gaten!

 


Geplaatst op: 24 apr 2016
Gerelateerde berichten

Wijktijgers wordt De cadeautjesExpressssssss!
De Wijktijgers, het kinderpersbureau van Kinderparadijs Meidoorn is overgegaan in de Cadeautjes Express. Dat is een nieuwe activiteit in Noord voor kinderen van de basisschoolleeftijd....
Op zoek naar een zwerfboek
Sinds een paar maanden zwerven er zwerfboeken door het Oude Noorden. De Wijktijgers gingen op zoek naar een goed boek....
Film première van de Wijktijgers.
Het is inmiddels een traditie die goed bevalt. Vol trots hebben de Wijktijgers hun nieuwste film in Studio De Bakkerij gepresenteerd op woensdag 24 juni!...