Voici la Femme in het Klooster

Voici-la-femme-web02

Het begint spetterend in wijkgebouw het Klooster waar vijf meiden in leger tenue een modeshow houden met bordjes waarop emancipatie, sterk, succesvol, identiteit , no nonsens. Het is de samenvatting van het girls netwerk opgericht door Dejaneira Hanley dat meiden in moeilijke omstandigheden een steun in de rug wil geven.

Voici-la-femme-web01

Voici-la-femme-web03

Ze kunnen smart en pretty zijn, ze moeten in zichzelf geloven. De zaal was goed vol met veel meiden en jonge vrouwen. Zangeres Bellita Carol zingt ‘I got a dream. I have the freedom to create’.

Voici-la-femme-web05

Dejaneira pakte haar leven weer op na moeilijke tijden, werd maatschappelijk werkster en besloot iets te doen voor haar zussen. Ze breekt met het stoffig imago van het maatschappelijk werk. Ze gaat uit van de interesse voor fashion, ze maakt een website en een projectplan. Voici la Femme was geboren. ‘Meiden in kwetsbare positie empoweren’.

Voici-la-femme-web07

Ze wil trendy meiden maken die iets praktisch bereiken in het leven. Met een aantal hartsvriendinnen heeft ze een team gevormd dat de vier pijlers van de organisatie draagt. Pretty and Professional, Smart girls network, Manage Your Finance en I got my sisters back! De interesse bij veel jonge meiden is groot. Aan diverse tafels kunnen ze info krijgen en zich opgeven voor de workshops. Er wordt druk gesocialised. We krijgen ook een debat tussen tieners en volwassen vrouwen over zelfstandigheid, dealen in een relatie, je eigen weg gaan, een eigen mening hebben, een opleiding volgen, een eigen bedrijf starten. Kan je je dochter behoeden voor onverantwoorde stappen? Hoe kan ze niet dezelfde fouten maken als ik?

Voici-la-femme-web06

Een woordkunstenaar
Een complete verrassing was woordkunstenaar Glory Nejra. Het eerste gedicht gaat over spiegelbeelden Martin Luther King, Nelson Mandela en over alleenstaand, boos en lachend door het leven. In het tweede vraagt ze: ‘Wat als dat je laatste beetje adem was? Je bent te donker om zelfmoord te plegen. Je bent uniek. Verzuip niet in je eigen tranen maar drijf erop!’ De hapjes waren knap verzorgd en heerlijk.

Voici-la-femme-web04

Er werd weer gezongen. Een echt smart girls netwerk, helemaal op zijn plaats in het Oude Noorden waar jongeren hun kansen willen grijpen. Contact? info@voicilafemme.com

 


Geplaatst op: 24 apr 2016
Gerelateerde berichten

PICNIC ISLAND 2.0: grootser, leuker en beter
PICNIC ISLAND is de absolute nieuwe beleving, althans als we oprichtster Anja Berkelaar moeten geloven....
Een schreeuw tegen gebrekkig onderwijs
Om 10.10 uur kwamen alle kleine en grote lawaaimakers van de Hildegardis school naar buiten gewapend met tal van instrumenten....
Eerste vrijwilligers opgeleid voor campagne ‘Voor elkaar’
Op vrijdag 8 april volgde de eerste groep vrijwilligers in 't Klooster de cursus 'Huisbezoeken 75+'ers'. In opdracht van de gemeente organiseren Dock en SOL (Samen Ondernemend Leren) deze cu...