Agenda

De agenda van de Noorderzononline bevat agendapunten van activiteiten in de wijk. Omdat er in Noord verschillende instanties zijn met een eigen programmering hebben is daar de pagina Wijkprogrammering aan gewijd.


  Rommelmarkt pijnackerplein
  zaterdag 28 mei 2016

  Van 10:00 uur tot 17:00 uur rommelmarkt op het Pijnackerplein

  De Noordvierdaagse gaat door!
  maandag 30 mei 2016

  De Noordvierdaagse gaat door! Van 30 Mei tot 2 Juni 2016! Veel vrijwilligers zetten zich in als verkeersregelaar, begeleider of bevoorrader. Het wordt weer een weergaloos succes. We vertrekken telkens om 18.30 uur bij de Bergsingel kerk. Jonge wandelaars, ouders en leraren zullen weer heel wat pret beleven. Doe mee! Het is een belevenis.

  Place de la Republique voor een Kunst en Curiosa Markt op het Pijnackerplein
  zaterdag 4 juni 2016

  Place de la Republique, een Kunst en Curiosa Markt, op het Pijnackerplein van 12.00 tot 18.00 uur. Kunst met de Franse slag.

  De Nationale Straatspeeldag in de straatjes rond het Klooster
  woensdag 8 juni 2016

  De Nationale Straatspeeldag in de straatjes rond het Klooster. Van 13.00 tot 16.00 uur kan je midden op straat hockey spelen, skiën, basketballen, pony rijden, worstelen en stunten met BMX fietsen.

  Straatspeeldag in de Agniesestraat
  woensdag 8 juni 2016

  Ook de Agniesebuurt blijft op die dag niet achter. In de Agniesestraat tussen de Herlaarstraat en de Wateringhestraat  komen een stormbaan en diverse klassieke straatspelen.

  Olympische Spelen op het Johan Idaplein
  woensdag 15 juni 2016

  Het Hildegardis project de Olympische Spelen op het Johan Idaplein komt eraan. Al om 9.30 uur gaat het feest van start tot 15.00 uur met een spannend hindernissen parcours, een klimwand, gewichtheffen, hardlopen, worstelen, turnen en acrobatiek.

  Zomermuziek op de Rotte met Symfonia Rotterdam
  vrijdag 17 juni 2016

  Het springlevende Zomermuziek op de Rotte is er weer met Symfonia Rotterdam, straattheater en gipsy als intro. Weer op de traditionele plek: het ponton op de Rotte! Het evenement start om 19.00 uur en loopt door tot 22.00 uur.

  Zang en dans op het Rottejongerenpodium
  zaterdag 18 juni 2016

  Op het Rottejongerenpodium komt er van 14.00 tot 21.00 uur een wijkprogramma met zangers en zangeressen, modeontwerpers, dichters en acrobaten, street- en breakdansers!

  Bluegrassfestival op het Pijackerplein
  zondag 26 juni 2016

  Op 25 en 26 juni is er de zesde editie van het Bluegrassfestival op het Pijackerplein. Duizenden bezoekers overspoelen het plein. Vanaf 12.00 uur tot in de late avonduren toveren bands uit alle hoeken van de bluegrass muziek het plein om tot het oude zuidelijk Amerika.

  Keti Koti, de bevrijding van de slavernij op het Pijnackerplein
  vrijdag 1 juli 2016

  We vieren Keti Koti, de bevrijding van de slavernij. Van 14.00 tot 21.00 uur is het Pijnackerplein in feeststemming. De Surinaamse vrouwen met hun prachtige panen, zangkoren ,dansgroepen vanuit alle Surinaamse bevolkingsgroepen ,spraakmakende bands van traditioneel tot modern, een heerlijke Surinaamse keuken en kraampjes met kleding, voorlichting en snuisterijen. Oud deelraadsvoorzitter Harlow Brammerloo  actualiseert in zijn openingsspeech het thema. Dat mag je niet missen. Tori Osso is de organisator.

  Picnic Island II op de Rotte
  zondag 3 juli 2016

  Vanwege het overweldigende succes van Picnic Island afgelopen jaar is er nu, en nog uitbundiger Picnic Island II!
  Op 1, 2 en 3 juli op de Rotte bij het Noordplein. De organisatie is druk bezig om het tot een nog groter succes te maken.
Houdt deze agenda in de gaten want hij wordt regelmatig aangevuld met nieuwe activiteiten.