Ana Baric is een aantrekkelijke meid die zich elegant beweegt en je joviaal tegemoet treedt. Ze heeft de bouw van een danseres  met zwart... Balkan Fusion Dance. Have Fun!

Ana Baric is een aantrekkelijke meid die zich elegant beweegt en je joviaal tegemoet treedt. Ze heeft de bouw van een danseres  met zwart haar en staalblauwe ogen. Ana kwam op zevenjarige leeftijd van Bosnië naar Nederland, naar het wat slaperige Zeeuws Vlaanderen. Voor haar opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming komt ze naar Rotterdam.

Dansen zit haar in het bloed. Ana is opgevoed met dans en muziek. Haar moeder zong thuis en danste veel. Op- de talrijke familie feesten werd er altijd gedanst. ‘Het is me met de paplepel ingegeven.’ De jonge Ana is gefascineerd door de diverse Balkandansen en weet deze diverse dansstijlen met hun traditionele opzwepende muziek te mixen met moderne pop- en dance muziek. Dit is uniek in Rotterdam.

Natuurtalent
Je zou Baric een natuurtalent met passie kunnen noemen. Toen ze startte met lesgeven was ze enigszins zenuwachtig maar het beviel haar direct. Ze vindt het leuk om voor de groep te staan. Ana laat zich niet in hokjes stoppen. Wil je ervaren wat haar Balkan Fusion Dance inhoudt, dan kan je naar een proefles komen. Al twee jaar lang geeft Baric les in de Nieuwe Banier en wel wekelijks, elke dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur. Het is alleen voor vrouwen, daar zijn ook de bewegingen op afgestemd.

De dansgroep bestaat uit een mix van dames, studenten, moeders, werkende vrouwen. Velen komen terug. Ana bouwt een band met ze op. Elk seizoen wordt afgesloten met een drankje. ‘Die dansles geeft me veel energie.’ Dance. Laugh. Have Fun!’ is Ana’s motto. Meer weten over Baric? balkanfusiondance.nl