We interviewden Bana Diop, een vrouw van 40 jaar, geboren in Senegal (Dakar), woonachtig in Nederland sinds 2000. Ze is destijds naar Nederland gekomen...

We interviewden Bana Diop, een vrouw van 40 jaar, geboren in Senegal (Dakar), woonachtig in Nederland sinds 2000. Ze is destijds naar Nederland gekomen voor haar huwelijk met een Nederlander (van oorsprong Antilliaans) die naar Dakar was gekomen om zijn vader te genezen met de traditionele Senegalese geneeskunde. Zij heeft toen als tolk gewerkt om te vertalen van het Engels naar het Senegalese dialect (Wolof). Dit heeft uiteindelijk tot  haar liefdesrelatie geleid en toen heeft hij haar meegenomen naar Nederland.

Bana woont sinds 2002 officieel in Rotterdam en heeft haar eigen cateringbedrijf « La Sénégalaise chez Bana Diop » opgericht om waardig haar land te promoten. Nadat ze in 2006 officieel is  gescheiden heeft zij persoonlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van haar eigen activiteiten en in 2007 opent ze haar eerste restaurant.  Vanaf 2011 is ze verder gegaan met haar activiteiten op het gebied van catering, import-export, Afrikaanse mode en stylisme. De naam van haar bedrijf werd « Bana Business », waarbinnen ze al haar werkzaamheden heeft ondergebracht, « African Appétit », « Complexe Cultureel » en « import-export » groente en fruit en tweedehands goederen.

Haar restaurant dat ze in 2014 opnieuw geopend heeft in het centrum van Rotterdam gebruikt ze als centrale uitvalsbasis. Het succes van haar werk is gepresenteerd in verschillende media, kranten en tijdschriften, zoals Amina, het Rotterdams Dagblad  en Metro. In 2017 maakt ze kennis met een zakelijke partner, zijn naam is Wagane Sene eigenaar van Touba Belel Groups, hij is een internationaal businessman voor import en export van verschillende noten zoals, pistaches, cashew naar China, India, Europa.

Hij heeft zich in Nederland, Rotterdam gevestigd, zijn bedrijfsnaam is Rassoul Business en African Passion. Ze openden  het restaurant African Passion in Rotterdam op 12 januari van dit jaar op de Bergweg 199 A. Wie passie heeft voor de Afrikaanse cultuur kan bij hen veel leren ,zoals meedoen aan workshops, rondreizen naar Senegambia en ook modeshows en festivals, Djembe en Kora.