Eetcafé de Punt op de kop Zaagmolenstraat-Zaagmolenkade , bij de brug, heeft een nieuwe uitbater. Jermaine is 23 jaar studeerde voor netwerkingenieur en had... Eetcafé de Punt met jongste uitbater

Eetcafé de Punt op de kop Zaagmolenstraat-Zaagmolenkade , bij de brug, heeft een nieuwe uitbater. Jermaine is 23 jaar studeerde voor netwerkingenieur en had een aantal jaren een marketingbedrijf. We kunnen spreken van een geboren ondernemer. Eetcafé de Punt wordt bevoorraad vanuit de afhaal Oostplein, een familiezaak. Wat bewoog Jermaine ? Marketing was leuk, maar slechts sporadisch heb je contact met je klanten. Verder is het toch vooral bureauwerk.

‘ ik droomde van een werk vol menselijk contact. Ik struinde door Rotterdam en zag nergens een Surinaamse afhaal gecombineerd met een café.’Jermaine Gierdhariesingh richt zich op een algemeen publiek, oud en jong. Zijn sterkste wapen is de ligging aan de Rotte, waar hij een prachtig terras heeft gebouwd met wel 20 zit plekken.

De Zwaanshals buurt is een bloeiende buurt en Jermaine die met zero klanten begon kan zijn eigen publiek aantrekken. Het karakter van de eigenaar bepaalt ook het karakter van de klanten. Hij is heel blij met zijn terras aan het water. ‘het is maar een begin, er komen ook palmbomen en sfeerverlichting.’

Het voormalige café de Klok was een bruin café, wat niet direct jongeren aantrok. Jermaine maakte er een hip bruin café van. Hij krijgt veel steun van zijn ouders en familie.

De jongste café eigenaar
Wist je dat hij met zijn drieëntwintig jaar de jongste eigenaar van Rotterdam is. Vanuit de Hogeschool Rotterdam en het Grafisch lyceum heeft Jermaine gevoeligheid voor klanten en esthetiek. ‘Een afhaal met een tapbiertje en een wijntje, waar vindt je dat in Rotterdam ?

Bij de meeste afhaal kan je een blikje scoren maar service is er niet bij.’ Jermaine heeft al hele leuke klanten die hem wat gunnen.

Hij is een rasecht optimist, heeft een doel en weet wat hij wil opbouwen. Hij wil zijn steentje bijdragen in de buurt.

In de winter heeft Gierdhariesingh de kroeg gekocht en toen nog niet veel aan het terras gedaan, nu is het een plaatje. Als hij nu in de corona tijd opengaat is het met lagere prijzen . Zo hoort het. De Punt wil toegankelijk zijn voor iedereen.’ Onze roti komt van mijn vader op het Oostplein. In de Buurt (AD ) Scoorde hij nummer twee, terwijl hij nauwelijks twee jaar open is . De zaak heet Radjoe Art. Het gerecht is een klein kunstwerk! Jermaine blaakt van enthousiasme.

Het is een ondernemer en tegelijk iemand met aandacht voor zijn klanten. Eén van de jonge mensen die kleur en leven geven aan het Oude Noorden. En in het bijzonder het Zwaanshals kwartier