Christine De Gelder is eigenares van tweedehands kledingwinkel ZOT Rotterdam. Een groot gedeelte van haar leven, is ze opgegroeid met tweedehandse spullen. Ze is... Ik leef in een tweedehands droom

Christine De Gelder is eigenares van tweedehands kledingwinkel ZOT Rotterdam. Een groot gedeelte van haar leven, is ze opgegroeid met tweedehandse spullen. Ze is een Rotterdammer in hart en nieren. Samen met haar ouders ging ze fanatiek als klein meisje op pad met hen. Deze levensstijl keuze houdt ze nog steeds aan, in haar privéleven en zakelijk leven.

Een baan hebben die bij je past komt bij niet veel mensen voor. Christine is na de kunstacademie gaan werken als grafisch vormgever. Zij wilde iets dat meer bij zich past. Zelf is ze opgegroeid met tweedehandse spullen. Zij vindt dat in tweedehandse winkels of op markten vaak spullen verkrijgbaar zijn, die je niet in een normale winkel kunt vinden.

Ambitie
Het hebben van een eigen winkel was echt een droom voor haar. Vandaar dat ze op het idee kwam om een tweedehandse winkel te beginnen. Ze wil mensen laten zien dat zulke spullen niet altijd oud en muffig hoeven te zijn. Aan het aannemen van kleding zitten vaak nog prijskaartjes vast. Niet alleen de artikelen die te koop zijn in de winkel zijn tweedehands. Van kleding tot aan interieur toe koopt ze alles wat maar tweedehands kan zijn. “Als het kon zou ik alles tweedehands kopen. Ik leef in mijn tweedehandse droom.

” Christine is een kleurrijk en vrolijk persoon. Dit wilde zij ook uitstralen in de winkel. Zelf woont ze er een fietsafstand van af. Dit is makkelijk te combineren met haar privéleven. Haar winkel is een soort tweede huis geworden, daarom vond ze het belangrijk om het zo huiselijk mogelijk in te richten. Dit maakt haar meer gemotiveerd en gepassioneerd over haar beroep. Het contact hebben met klanten vindt ze een van de leukste dingen van haar werk. Christine is sociaal ingesteld. Bij haar vorige beroep als grafisch vormgever zat ze veel achter de computer.

Vanwege haar locatie in de Oude Noorden trekt ze echt de buurtbewoners aan. Dit heeft ze bewust gekozen, omdat ze graag vrouwen wil helpen met hun kledingkeuze. Bij het behandelen van haar klanten vindt ze ook belangrijk om zo eerlijk mogelijk te blijven. Als ze iets niet vindt staan, dan zorgt ze ervoor dat de klanten weggaan met iets dat beter past. “Mensen blijer maken is belangrijker dan geld verdienen.’’ In haar eentje verricht ze alle taken in de winkel.

Het beginnen van een tweede vestiging lijkt haar een leuk idee. “Ik heb mijn handen al beetje vol aan één winkel, dus een tweede lijkt mij niet haalbaar in mijn eentje. Wel zou ik mijn tweede winkel dan in een andere stad openen dan.’’

Shweta Basgiet