Op 2 februari 1990 streek Lisa Verkerke met haar vriendin Petra Fokkema neer op de Soetendaalseweg 102 in het Oude Noorden. ‘Onze beide mannen... Lisa Verkerke ontwapenend ontspannings therapeut

Op 2 februari 1990 streek Lisa Verkerke met haar vriendin Petra Fokkema neer op de Soetendaalseweg 102 in het Oude Noorden. ‘Onze beide mannen heten Wouter’ lacht Lisa. Dertig jaar lang werkt Lisa vanuit het historische pandje als fysiotherapeute voor bekkenklachten, kaaktherapie en baby massage. In al die jaren is de praktijk uitgebreid met 9 units en heet nu Fysioplus, maar Lisa blijft de rots in de branding in het Oude Noorden waar ze op maandag, woensdag en vrijdag behandelt.

Lisa vindt het Oude Noorden geweldig. ‘Ik ontmoet zoveel verschillende mensen. Ik begeleid oud en jong.’ In de diverse vestigingen vindt je tal van specialisten, maar Lisa doet het nog allround, lekker ouderwets voor oud en jong. Verkerke laat ons de nieuwe website zien. Het hoofdkantoor is nu gevestigd in de Voorburgstraat, boven het doktershuis. Het team van wel 36 medewerkers is impressionant.

Stress geeft spierklachten
Lisa constateert bij haar cliënten veel spanningen en stress wat leidt tot spierklachten. De spieren gaan zich opspannen wat pijn en kramp met zich meebrengt. De fysiotherapeut zet dan ook in op ontspanningsoefeningen, warmte en massage. Ze komt ook veel kaakklachten en hoofdpijn tegen. Terwijl Lisa zich inzet om ontspanning te krijgen verwijst ze naar de collega’s die trainen en oefenen om je sterk te maken. De Voorburgstraat heeft een prachtige gymzaal.

Collega Rick is zelfs al langer werkzaam bij Fysio Plus, vanaf 1980. Daarom is die Soetendaalseweg zo een historische plek voor spier en gewrichtsklachten. Trots toont Verkerke ons het kleine oefenzaaltje op de eerste etage: ballen, fietsen, drukapparaten. ‘Het is minder bedreigend  voor klanten die niet houden van een grote ruimte. Met zijn drietjes oefenen ze hier vaak.’ Wat voor Verkerke telt is dat mensen zich op hun gemak voelen en comfortabel de deur uit gaan. Veel klanten komen al heel lang.

Lisa kent hun familiegeschiedenis. ‘Ik wil cliënten een steuntje in de rug geven voor hun dagelijkse activiteit, achter de kassa of intensief sporten. Zo kunnen ze volhouden.’