In de Vijverhofstraat opent EuroTrash Brewery een unieke Beierse biertent met wild vlees en curry worst, waar het goed toeven is onder diverse kleurrijk... Strips,Beiers bier en Pan-Europees smullen

In de Vijverhofstraat opent EuroTrash Brewery een unieke Beierse biertent met wild vlees en curry worst, waar het goed toeven is onder diverse kleurrijk geschilderde bogenplafonds. Het centrale pronkstuk met houten strip poppen en scarabees is van Arno Coenen en Iris Roskam, de kunstenaars van de Markthal. De andere plafondschilderingen zijn van Lastplak en Bruno da Silva. Aan de muur hangt de striptekenaar van de Volkskrant Martijn F. Overwil, vriend des huizes. Uiteraard in het Habsburger kostuum van zijn alter ego Kaiser Küttlipp. Tussen de Beierse biervaten prijkt ook het portret van travestiet Kaiserin Snorella.

De uitspanning is geïnspireerd door Europa en het Habsburgse rijk dat loopt tot Oost Turkije. Op de vloer prijken illustere namen als Urk en Molenbeek. Er worden EuroTrash delicatessen geserveerd uit de Oostblok landen en Rusland. Wat te denken van Russische ravioli met zure room? ‘We zijn een snackbar van alle landen’ lacht Iris. ‘We bakken Franse frietjes’ vult Arno aan. Alles komt vers uit de Hoekse Waard: wild vlees en biologische curry worst tropical of hot, eend in mandarijnen saus.

   

Het kunstenaarskoppel is vast van plan snel een trap te bouwen richting Hofbogen dak. Trots laten ze een tekening zien, een gezellig terras geflankeerd door een kinderboerderij. ‘We zijn als de Sacrada Familia, het is nooit af.’  EuroTrash is de Amerikaanse scheldnaam voor de Europeanen. Voor Arno en Iris is het een geuzennaam. De horecaman van EuroTrash is de bekende Ron Sterk. Mathijs vroeger werkzaam bij Mothership is de talentrijke bedrijfsleider. Dat wordt wat. Bij de opening ziet het dan ook zwart van het volk tot diep in de nacht.

   

De opening
De opening was spectaculair. Met een antieke Rolls Royce kwamen Keizer Küttllipp en Snorella aangereden, zwaaiend als een koningspaar. Ontelbare selfies werden gemaakt. Na een forse openingsspeech kwam een rock en roll bandje in actie, gevolgd door een heavy metall groep. De fijnproever kon kiezen uit eenentwintig soorten bier waaronder uiteraard de troebele Kütllipp. Hele families gaven acte de présence en de kinderen konden hun lol niet op. Ze konden een rondje maken met de rolls.

Opvallend was de grote variatie in het publiek, van jong tot oud. Bij het bier hoorden natuurlijk de uitgelezen worsten van Wild Vleesch. De gerenoveerde Hofbogen vormen meer en meer een aantrekkelijk snoer van jonge ondernemers en entertainment.