Manuela Gonzalves-Tavares eigenaresse van Tokotrash in de Vijverhofstraat, begon te werken op 14 jarige leeftijd als stagiaire van Herman den Blijker. ‘Ik moest alleen... Tokotrash met horecatycoon

Manuela Gonzalves-Tavares eigenaresse van Tokotrash in de Vijverhofstraat, begon te werken op 14 jarige leeftijd als stagiaire van Herman den Blijker. ‘Ik moest alleen aardappelen schillen en frites snijden, alles met de hand. De frites moesten allemaal even lang zijn en even dik. Anders kon je herbeginnen. Zo leer je wel snijden.’ Van stagiaire werd ze leerling en belandde vervolgens in Hermans keuken tussen de grote koks. ‘Hij bracht me de liefde voor het vak bij.’

Manuela werkt jarenlang in het hogere segment: restaurant Kip in de van Vollenhovenstraat en Loos. ‘Ik wilde mijn CV spekken.’ Daarna gaat Gonzalves op de creatieve toer. Het gaat van lunchroom tot bistro en de keuken in het verpleeghuis. We zien haar keukens opzetten in de Wijnbar in de Witte de Withstraat en Bolleboos op het Oostplein. Dan begint Manuela met haar catering bedrijf Spicemanufactory. Ze gaat ook aan de slag bij de stichting Hotspot Hutspot. Via het koken wil ze mensen met een beperking en kinderen een plek geven in de samenleving.

    

Onze duizendpoot combineert het nog met een bewogen uitgaansleven als performer bij Now en Wow, waar ze sterdanseres is en dj. ‘Hoe ik het allemaal heb gedaan!’ Uiteindelijk belandt ze in Toko 94 in de Witte de Withstraat waar ze met een arts een place to be creëert. In de Witte de With maakt ze kennis met Rob Sterk. Rob start met Eurotrash. De geïnteresseerde Manuela ziet dat daar nog niet gekookt wordt. Ze gaat er aan de slag als zelfstandige. Als na verloop van tijd Sterk de zaak te koop stelt, hapt Manuela toe en wordt de geïnspireerde eigenaresse.

‘ Nu is de cirkel rond. Ik studeerde om de hoek bij de Horecavakschool en nu ben ik terug in de buurt.’ Manuela is lyrisch over Noord. De zaak staat nu goed op poten. Je kan er lunchen vanaf 12.00 uur. Je kan dineren en borrelen. Er is een verrassende gevarieerde podiumprogrammering met rock, metal, punk, soul, jazz, hiphop en house.

‘Het podium van Eurotrash wil een platform bieden aan makers en talenten in Rotterdam.’ besluit Manuela. ‘Bepleit het unieke karakter van Noord in je krant. Maar dat hoef ik je niet te vertellen.’ Het is lunchtijd, Manuela rent weer naar de keuken. Het is heerlijk in Tokotrash.