Ook café Trefpunt op de Soetendaalseweg 59b is actief in de weer met afhaal in deze barre tijden. Het restaurant is al 80 jaar... Trefpunt afhalen en verse maaltijden aan huis

Ook café Trefpunt op de Soetendaalseweg 59b is actief in de weer met afhaal in deze barre tijden. Het restaurant is al 80 jaar een begrip in Rotterdam met haar gezellige ambiance en pleisterplek aan de Rotte. We interviewen Henry Bargilay en Mike den Haan. ’15 maart om 18.00 uur hoorden we dat een half uur later alles dicht moest. 73 eters moesten we naar huis sturen. Met zijn allen zijn we bij elkaar gaan zitten.’ Drie weken later zou Trefpunt te horen krijgen wat er verder zou gebeuren.

Ze verwachtten dat het niets zou worden in de 1,5 meter maatschappij. Ze zijn dan maar aan het verbouwen geslagen: de vloer, de keuken, de bedrading. Voor het personeel zou er vanuit het Rijk een 90 procent regeling komen, wat in feite een 60 procent vergoeding werd. Al je vaste kosten blijven daarnaast : huur en energie. De gasprijs gaat dan nog de hoogte in. Donderdag 23 april zijn ze dan overgegaan tot afhalen.

Onterecht werd gesteld dat je jezelf in de vingers zou snijden. Het team van Trefpunt is super handig, raam eruit en luik erin en je hebt de perfecte afhaal. De hele week kan je van tevoren bestellen, maar afhalen kan van donderdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Je krijgt dan een drie gangen menu voor €17,50. Trefpunt leverde prachtige Moederdag boxen die ook thuis bezorgd werden. Het afhaalconcept loopt als een trein. Met een sloep kan je ook aanmeren en lekker smullen op de boot. Vanaf 12.00 uur is Trefpunt ook open voor een ijsje, snacks of patat.

Binnenkort start de zaak met verse maaltijden huis aan huis bezorgd. Bestel vanaf 12.00 uur op het nummer 010-4670361