Vier maanden geleden opende Ummahan Demir Bloemenhuis Amaro aan Benthuizerstraat 58 naast Albert Heijn. Amaro heeft naar het zeggen van Ummahan alles te maken... Zeg het met bloemen

Vier maanden geleden opende Ummahan Demir Bloemenhuis Amaro aan Benthuizerstraat 58 naast Albert Heijn. Amaro heeft naar het zeggen van Ummahan alles te maken met liefde. Demir is een rasechte onderneemster. Dertig jaar lang had ze een leerzaak en daarna startte ze met een eethuis in Delfshaven dat nu door haar man gerund wordt. Ondernemerschap en communicatie zitten in haar bloed, na vier maanden heeft ze op de Benthuizerstraat al een vaste klantenkring opgebouwd. Mensen komen langs en maken een praatje in de keuken met een kopje koffie.

De man van Ummahan helpt haar met de inkopen op de veiling. ‘Mijn man en mijn kinderen zijn zoals ik, workalcoholics.’ Waarom koos ze voor bloemen? ‘Ik vind dat echt iets vrouwelijks.’ Demir heeft vier kinderen waarvan twee nakomertjes. Ze missen haar wel in het eethuis. ‘Ga maar bij haar een bloemetje halen’ lacht haar man. De bloemenhandel is voor Ummahan een heel leerproces, elke dag leert ze wat nieuws. Bij professionals gaat ze in de leer. ‘Ik ben leergierig en handig. Ik zit nu al op 50 procent!’ De immense bloemen veiling heeft op haar diepe indruk gemaakt.

Toch verkiest ze zoveel mogelijk inkopen te doen bij de kweker in de kassen. Zo kan de prijs behoorlijk gedrukt worden, wat een voordeel is voor de klanten. ‘Als ik de boeketten moet maken, zie ik dat ik heel kleine handen heb’ grapt Demir. Ze maakt met haar personeel, wat ze haar ruggengraat noemt, bruidsboeketten, rouwstukken en kokette biedermeiertjes. Het gelukkige bruidspaar komt haar vaak bedanken en dat geeft voldoening. ‘Ik koop voor mijn klanten wat ik voor mezelf ook wil: A producten.’ ‘Als iemand een warme woonkamer heeft, adviseer ik hem vaste planten. Als ik een foute inschatting maak, ga ik ook corrigeren.’

We wandelen tussen tulpen, rozen, orchideeën, zeldzame eenlingen van bloemen, vaste planten en artistieke vazen. De paassfeer duikt al op in de zaak. Amaro doet ook aan thuisbezorging. Ummahan is al aardig ingeburgerd in het Oude Noorden en voelt zich hier als een vis in het water. Zeg het met bloemen!