In de Benthuizerstraat verscheen heel onlangs een schattige winkel, heel kleurrijk, met tal van streekproducten uit Turkije en Rijnmond, absoluut biologisch. We maken kennis... Zoeterette met vers Turks fruit

In de Benthuizerstraat verscheen heel onlangs een schattige winkel, heel kleurrijk, met tal van streekproducten uit Turkije en Rijnmond, absoluut biologisch. We maken kennis met enthousiasme eigenaresse Leyla Arslan, die met haar broer Ferdi de zaak runt. Het is haar tweede vestiging. Haar eerste zaak was op het Mathenesserplein en startte 5 jaar geleden. Dezelfde sfeer wil ze creëren in het nieuwe pand dat veel ruimer is.

Vooral de indeling sprak haar aan. Leyla heeft een druk bezochte Webshop en hier is ruimte voor opslag en bestellingen. Haar absolute specialiteit is Turks fruit dat ze zelf vers maken en in lange repen in de etalage ligt. Het blijft niet bij Turks fruit. We zien noten, olijven, gebroken fruit, thee, koffie, handgemaakte jams, bonbons. Er is ook een afdeling zeep en eau de cologne gepresenteerd met tal van hebbedingetjes.

Het hele interieur bestaat uit handgemaakte blank houten stellingen en tafels. De producten zijn een complete mix.

Jonge ondernemer met volgers
‘Ondernemen moet in je zitten, vertelt Leyla, het is niet altijd de gemakkelijkste weg. Je doet het gewoon.

Je moet gebruik maken van de mogelijkheden.’
Wist je dat Arslan 30.000 volgers heeft op Facebook?

De klantenkring is compleet gemixt. ‘We zijn hier net en hebben nog geen reclame gemaakt.

We gaan nu het contact met de buurt oppakken.

’ Fotograaf Johannes duikt in de thee afdeling: zoete thee die je ook kan opeten, appel en granaatappel thee, lindebloesem en vanille, groene thee met gember. De zaak is geur rijk en we ontdekken ook massagesets. Grote koekjesdozen prijzen boven op de schappen, ze zijn schitterend.

De open instelling van deze jonge mensen zal ongetwijfeld aansluiten op de spirit van het Oude Noorden. Zoeterette is een aanwinst voor de Benthuizerstraat.

We proeven diverse stukjes Turks fruit, die door Ferdi zijn afgehakt. Heerlijk! Zoeterette vind je op Benthuizerstraat 77/79 d Rotterdam.