Het welzijn heeft weer haar oude roots gevonden, back to basic, terug naar de bewoners. We interviewen Anita Kornman van SOL, die tijdelijk als... Anita Kornman extra Spin in ’t Web

Het welzijn heeft weer haar oude roots gevonden, back to basic, terug naar de bewoners. We interviewen Anita Kornman van SOL, die tijdelijk als Spin in ‘t web werkt, samen met de echte spin, Femke Hartendorp, aan het Goede Buren Buurt Plan. Het Goede Buren Buurt Plan in de corona tijd, vertelt Anita, bestaat uit drie pijlers. Een hulplijn waar mensen terecht kunnen voor allerlei hulpvragen van boodschappen doen tot geldtekort, van een hondje uitlaten tot bed verschonen als men verstoken is van hulp.

 

Honderdvijfentachtig bewoners deden een beroep op de hulplijn. De lijn heeft het nummer: 06-40204698. Tweede pijler is de Even Kletsen lijn voor een goed gesprek. Het nummer is 06-40835071. Een beroep hierop doen voornamelijk 55 plussers. Velen zitten alleen en krijgen geen bezoek meer van kinderen of kleinkinderen.

Ilona, Guido of Marise heb je aan de lijn bij je eerste gesprek. Verdere gesprekjes tot driemaal per week gaan via diverse vrijwilligers in de vorm van een belcirkel. Over alles wordt gepraat, behalve over corona, gewoon even lekker kletsen.

Derde pijler is het creatief team dat zorgt voor buurt concertjes in onder andere Jan van der Ploeg en in de Heultuin en later op andere plekken. Van een accordeonist tot een pianist van een zanger tot een danser.

Wijk Netwerk
Wat Anita zo mooi vindt aan het Goede Buren Buurt plan is dat het wijknetwerk zo goed samenwerkt. Van de stichting Anders tot Wilskracht Werkt voor de boodschappen, van kerken die zorgen voor extra maaltijden tot bewonersinitiatieven, van artiesten uit de buurt tot Groenten zonder Grenzen.

Anita voelt zich als een vis in het water, het is het al oude sociaal werk dicht bij de bewoners.