In Noord zijn rond de kerst verschillende gratis kerstdiners georganiseerd. In het Jan van der Ploeghuis werden bewoners en buurtbewoners getrakteerd op een vier... Bewoners geven vorm aan kerst

In Noord zijn rond de kerst verschillende gratis kerstdiners georganiseerd. In het Jan van der Ploeghuis werden bewoners en buurtbewoners getrakteerd op een vier gangen diner, wat we haute cuisine zouden kunnen noemen. In Huis van de Wijk de Banier gaven bewoners een originele vorm aan het Kerst feest met wel hele diverse acties. Natuurlijk hoorden er een heerlijke maaltijd bij met kip variaties, rijkelijk versierde salades, tonijn, mango ijs en een popcorn uitsmijtertje voor de kinderen.

Wat te denken van een spetterende modeshow op chique? Daar zorgen een 30 tal stagiaires van Zadkine voor. De meisjes en jongens werden beoordeeld door een jury met kennis van zaken met  Gino Wouter wijkraadslid, de wijkconciërge en buurtbewoonster Monique. Het ging niet alleen om de looks, maar ook om de beweeglijkheid en de show elementen. Dit keer won een jongen door zijn originele moves. Een Surinaams meisje oogstte bijval als tweede en een model met hoofddoek en een hippe kerst jurk kreeg als derde een warm applaus. Muziek en dans was er in overvloed en natuurlijk de populaire bingo.

   

Love & Peas
Na de Rotterdamse Oogstmarkt in kersttenue schoven buurtbewoners uit Noord aan bij een feestelijk buurtdiner ‘Love & Peas’, georganiseerd door ondernemers uit Noord  met eten van WES, de nieuwe horeca aan de Benthuizerstraat. Tijdens het buurtdiner werden Wil en Hamid van buurthuis Noordplein 12 in het zonnetje gezet door Raymond van den Broek (Wijkraad Oude Noorden) met de uitreiking van het eerste Gouden Noordje voor hun grote en duurzame inzet voor de bewoners van het Rottekwartier.

   

Kerststukjes en winterkleding
Weken lang hadden jongeren gewerkt aan honderden kerststukjes die bij senioren in de buurt werden rondgebracht, vergezeld van heerlijke Marokkaanse koekjes. Het hoogtepunt was het bezoek aan de NAS waar één van de dames jarig was. Door een heel koor van jongeren werd ze toegezongen met een ‘hiep, hiep, hoera!’  ieder kreeg een originele wenskaart. Bij de NAS werden hele zakken kwaliteit winterkleding bezorgd. Het was echt kerst in de Agniesebuurt.

Kerstverhaal
Ook in Jan van der Ploeg werd kerst gevierd met Ds. Sibbele Meindertsma met kerstliederen en het ontroerend kerstverhaal. Geen leger wordt op probleemgebieden afgestuurd maar een onschuldige baby. Er kwam ook een kerstquiz met moeilijke vragen. Toch was de score hoog zowel bij de senioren als bij de talrijk aanwezige kinderen. Wat voor geloof je ook hebt, het kerstverhaal met het kind in de voerbak omdat er geen plaats was in de herberg, inspireert iedereen.