Nikita Verduijn en Rachid Bendadda zijn zowat een jaar in dienst bij SOL om vrijwilligers te werven en te coachen. Hun titel is ‘Vrijwilligersadministratie’,... Een talentrijk duo werft en coacht vrijwilligers

Nikita Verduijn en Rachid Bendadda zijn zowat een jaar in dienst bij SOL om vrijwilligers te werven en te coachen. Hun titel is ‘Vrijwilligersadministratie’, maar dat dekt de lading niet. Nikita deed het werk twee jaar lang als stagiaire en kon dan doorstromen naar een betaalde baan. Rachid was 1,5 jaar actief bij Checkpoint (individuele hulpverlening). Ze trekken aan de bel omdat in de post corona tijd en alles weer geleidelijk open gaat het maar afwachten is of voldoende vrijwilligers opdagen.

Veel contacten zijn digitaal en niet iedereen is hierop ingesteld. In de corona periode waren veel vrijwilligers actief met maaltijden koken en bezorgen (driemaal per week 45), kaarten en bloemen bezorgen, huisbezoekjes. Nu de economie weer aantrekt zijn vooral jonge mensen weer aan het werk.

Welke vrijwilligers zoeken ze ? Allerlei soorten, studenten, bewoners in de tegenprestatie, gepensioneerden, fanatieke sporters. Ze zoeken gastheren en gastvrouwen die koffie en thee zetten, afspraken controleren, bezoekers begeleiden.

Velen zijn doorgestroomd naar een betaalde baan. Gastvrijheid staat centraal in alle huizen van de wijk. Daarnaast schreeuwt het ouderenwerk om hulp. 9000 huisbezoeken zijn nodig. Het krachthuis en het geheugenpaleis vragen menskracht. Nikita en Rachid willen bewoners verbinden.

Is het niet leuk om in je eigen wijk actief te zijn met en voor anderen. SOL ondersteunt bewonersinitiatieven. Voor je initiatief kan je gebruik maken van de keuken. Ook voor jongeren dient het nodige te gebeuren.

Rachid vertelt over de 3D printers die ze hebben om jongeren te interesseren voor techniek en de hulp bij programmeren.