Chantal Arts ken ik al 40 jaar. Ze bezorgt de Zevenkrant met veel verve. Chantal is transgender. Ze wordt volgend jaar 70. Haar hobby... Een trotse krantenbezorgster

Chantal Arts ken ik al 40 jaar. Ze bezorgt de Zevenkrant met veel verve. Chantal is transgender. Ze wordt volgend jaar 70. Haar hobby is het filmen van evenementen die ze streamt op haar Youtube kanaal Star TV Rotterdam. Het is geen goedkope hobby.

Nu er weinig evenementen zijn heeft Chantal besloten tot een beauty make over. Ze ziet er echt leuk uit. Ze toont me haar grote doos make-up en draagt een sexy rokje. Als kind vond Chantal al travestieten niet zo gek. Ze voelde zich ‘anders’ maar leerde als ‘jongen’ voor bankwerker en was erg geïnteresseerd in techniek. Toch kocht ze stiekem dameskleding. Ze trouwt en krijgt een zoon.

Als Chantal de transformatie naar vrouw wil doorzetten gaat het koppel scheiden. De kleine is pas één jaar maar Chantal moet voor zichzelf kiezen, anders kan ze naar eigen zeggen ook niet van anderen houden. Als haar zoon 18 is wordt de relatie hersteld. Vrouw word je niet zomaar. Er gaan gesprekken met de psychiater en hormonen behandelingen aan vooraf. De chirurgische ingrepen van penis naar clitoris vergeet Chantal nooit.

Het werkt. Ze heeft borsten gekregen en de stembanden worden ingekort. Chantal krijgt de looks van haar moeder. Haar ouders accepteren haar.

Met haar vriend bekijkt ze alle afleveringen van Drag Race Holland. Chantal schiet wel even vol. Gelukkig vindt ze transformeren mensen steeds jonger. Chantal is een eeuwige optimist die heel wat voor de kiezen heeft gekregen. Met haar vriend Mike is ze al 24 jaar samen.

Toen ze elkaar leerden kennen was hij vrouw en Chantal man. Beide ondergingen een transformatie.

Je optutten en vrouwelijk zijn geeft Chantal kracht. ‘ ik voel me nu zo gelukkig dat ik bang ben om dood te gaan.’