Onder het motto ‘Rotterdam armoedevrij’ stapten minimaal 500 deelnemers mee in de mars vanaf het Zadkine beeld door de binnenstad naar het Schouwburgplein. Spandoeken,... Mars tegen de armoede

Onder het motto ‘Rotterdam armoedevrij’ stapten minimaal 500 deelnemers mee in de mars vanaf het Zadkine beeld door de binnenstad naar het Schouwburgplein. Spandoeken, een fluitconcert, een denderende brassband waren de sfeermakers. De mars wilde het hart van Zadkine tot een sociaal hart maken. Op het Schouwburgplein speelden de Old Spice Boys om er de sfeer in te brengen.

   

Op het podium kwamen vervolgens alle politieke partijen die het Armoedemanifest hadden ondertekend. Ron van Rhee voelde ze aan de tand. Wat gaan ze concreet doen aan de armoede in de stad? In elk geval de gestolen 40 miljoen terug naar het armoedebeleid. Volledige kwijtschelding van gemeente heffingen voor de minima, jongeren schuldenvrij maken. Elk kind verdient een ochtend ontbijt.. Bijverdienen bij de uitkering verruimen. De overheid moet de schulden niet hoger maken door deurwaarders en rechtszaken.

   

Vanuit het FNV werd de mars ondersteund. Naast het Manifest hebben ook zij een twintig punten programma tegen de armoede. Onder de deelnemers aan de mars zagen we diverse bewonersgroepen van Krachtvrouwen tot Wilskracht Werkt, Stem zonder gezicht, Rotterdamse Sociale Aktie.

De mars werd georganiseerd door de Actiegroep Rotterdam Armoedevrij, een twintigtal bewogen vrijwilligers. Het Manifest kwam tot stand via de inbreng van 200 meedenkers tijdens een drietal sessies in Dona Daria.