De Benthuizerstraat ook wel de Poort van Noord genoemd, bruist van de energie. Bewoners en ondernemers willen er in samenwerking met de gemeente, woningbouwcorporaties... Benthuizerstraat vol energie

De Benthuizerstraat ook wel de Poort van Noord genoemd, bruist van de energie. Bewoners en ondernemers willen er in samenwerking met de gemeente, woningbouwcorporaties en eigenaren een aangenaam verblijfsgebied van maken in plaats van een doorvoerweg. De kop ging eraf met verlichting in de bomen. En het voorkomen dat hoekpanden getransformeerd worden tot woningen.

Is je de gigantische renovatie van Woonstad tussen de Bloklandstraat en de Louwerslootstraat opgevallen? De renovatie is bijna klaar.

Het pand van de avondwinkel was een doorn in het oog, maar nu de oude reclameborden eraf gehaald zijn komen de authentieke details weer tevoorschijn.

Het is een prachtig hoekpand op de hoek van de Benthuizerstraat en de Zaagmolenstraat. De eigenaar heeft schilderwerkzaamheden gepland staan.

De gloednieuwe ondernemersvereniging wil in samenwerking met de gemeente gevelverlichting laten aanbrengen. Albert Heijn heeft dit jaar de winkel prachtig verbouwd maar de buitenruimte kan beter. Er wordt nu gewerkt aan een gedegen plan met wijzigingen.

Kunst in de straat
Vanuit de gemeente heeft de ondernemersvereniging subsidie ontvangen voor het inzetten van kunst om de identiteit van de straat te versterken, een lokale kunstenaar is hiermee aan de slag gegaan. Afgelopen tijd is de ondernemersvereniging druk met de gemeente aan de slag gegaan om te onderzoeken of en hoe de Benthuizerstraat anders ingericht kan worden.

Zo zijn tijdens een workshop verschillende ideeën ontwikkeld. Meer gericht op verblijven> en minder op doorgaand verkeer. Bijvoorbeeld  meer ruimte maken met bankjes en groen op de hoeken, en duidelijke oversteekplaatsen. De ontwikkelde ideeën wil de vereniging graag delen met de ondernemers en bewoners.

Ondernemersvereniging
Begin dit jaar is er een nieuwe ondernemersvereniging opgericht.

Met deze vereniging hebben ze provinciale en gemeentelijke subsidie weten te krijgen om stap voor stap dingen te kunnen organiseren en verbeteren in de straat.

Binnenkort worden bestaande plantenbakken opnieuw geplant en waar mogelijk wordt op andere plekken in de straat meer groen aangebracht.

De kersverse vereniging kan altijd hulp gebruiken. Ze zijn dan ook bezig om de vereniging uit te breiden en te activeren door bewoners en ook nieuwe ondernemers te betrekken, zodat ze meer kansen creëren om de straat nog mooier te maken.

Lijkt u het leuk om ergens mee te helpen, iets bij te dragen aan de buurt van eenmalig tot structureel of heeft u een idee? Stuur dan een email naar poortvannoord@outlook.com