Nog nooit kwamen zoveel bewoners naar Huis van de Wijk het Klooster, waar de meest recente bouwontwikkelingen een aantrekkelijke exposure vormden. Een schip als... Bouwontwikkelingen in Klooster een booming gebeuren

Nog nooit kwamen zoveel bewoners naar Huis van de Wijk het Klooster, waar de meest recente bouwontwikkelingen een aantrekkelijke exposure vormden.

Een schip als hottest place
Een hele toeloop kreeg de trekker van het geheel de voormalige Correct locatie. Het nieuwe gebouw is als een schip en viel direct in de gratie van tal van bewoners die verhuisplannen kregen. Het wordt de hottest place met horeca aan de kop, groene terrassen en van de achterkant bekeken heeft het aantrekkelijke vorm van een hart.

  

Natuurlijk kwamen er een paar opmerkingen. ‘Krijg ik niet teveel schaduw? ‘ vraagt de buurman. ‘Is de plint wel levendig genoeg?’ Een eigen parkeervoorziening is er niet, wel kan er gebruik gemaakt worden van de Zoom garage (25 plekken) en kunnen de voormalige Correct parkeerplaatsen geconfisqueerd worden. De parkeernorm is 0,7 per woning. De toekomst ligt bij de kleine autootjes en jonge stedelingen zijn minder autominded.

Onze SUV’s produceren meer stikstof dan de industrie. Het pand krijgt wel een grote fietsen en motorenstalling. Ze is breed toegankelijk ook voor bakfietsen.

Water fascineert ons
Rotterdams Weerwoord met de slimme regenton showt haar apparaat dat aangesloten wordt op de dak afvoer. De regenton ontlast het rioolstelsel. Het is een initiatief van Gemeente, Waterschap en Woningcorporaties. Klimaatbestendig luidt de leuzen. De Stichting Plezier Rivier de Rotte verlevendigt het icoon van het Oude Noorden. Op een grote kaart zijn alle transformaties in Noord vastgelegd. Het is indrukwekkend: De Wasserij met modeateliers, de Stomerij, Tollenstraat 54-60, Benthuizerstraat 29.

  

Opvallend is het pleidooi om de plinten aan te pakken van de Zaagmolenstraat om er een één richting of fietsstraat van te maken. Woonstad is opvallend aanwezig met impressies van de nieuwbouw Zwaanshals/ Ruivenstraat en Willebrordusstraat.

We worden enigszins overweldigd in de Abdiszaal door de gigantische plannen van riool aanpak. Gaat het dan toch gebeuren? Het bewonersplan Blommerdijkselaan met bankjes, bloembakken en een middenplein wordt als proef 1 provisorisch uitgevoerd.

Interessant is het onderzoek naar de mogelijkheid om regenwater naar de Rotte te pompen bij overschot en tegelijkertijd water te bewaren voor droge perioden.