De twee maandelijkse informatiemarkt in het Klooster was weer een grote trekpleister. Eye catcher was Noordsingel 250 eigendom van de familie Sipkema. De locatie... Informatiemarkt in Klooster

De twee maandelijkse informatiemarkt in het Klooster was weer een grote trekpleister. Eye catcher was Noordsingel 250 eigendom van de familie Sipkema. De locatie bestaat nu uit een kantoor dat voorheen werd gehuurd door het Korps Mariniers en later door het CVD ( Maatschappelijk Werk)  naast het kantoor ligt nog een woning. Kantoor en woning worden gesloopt en vervangen door aantrekkelijke nieuwbouw opgetrokken in rode baksteen ( 4 etages) en hogerop met creatieve centrum constructies.

De woningen zijn speels en gaan van groot tot klein, van duur tot goedkoop. De 57 woningen hebben soms terrassen, dan balkons en dan tuintjes. Alle woningen zitten in de huursector. De familie Sipkema is een oer Rotterdamse familie met veel bezit in de stad, ook in de sociale sfeer. Het bezit varieert van wederopbouw tot sociale woningbouw op Zuid. Mooi aan het gebouw is de ronding. De vormgeving is zowat rond op enkele details na waar de afdeling Welstand over gaat.

  

Een krachthuis en een actieve bewonersgroep 
SOL is nadrukkelijk aanwezig met het Krachthuis, een dagbesteding voor senioren in de Huizen van de Wijk. Havensteder bericht dat in maart de tekeningen van de nieuwe Vinkenstraat openbaar worden. De bewonerscommissie Kop van Noord is in grote getale aanwezig met allerlei tips die organisaties van onderop kunnen van dienst zijn. Ze werven ook actief nieuwe trekkers.

  

750 jaar de dam 
Stichting Plezierrivier de Rotte heeft heel wat te melden. Het is 750 jaar geleden dat de dam werd opgeworpen in de Rotte, waaraan Rotterdam zijn bestaan dankt. Dit wordt uitbundig gevierd met tal van activiteiten. O.a. Rotterdam damt, een wedstrijd met een aantal grootmeesters in de Hoogstraat. De Rotterdam Loop, 21 kilometer van bron tot dam. Opera bij de Prinsenmolen. Natuurlijk komt ook het Water Festival dat neerstrijkt bij de Crooswijkse bocht met ook speelattributen aan de Zwaanshalskade.

De historie gaat de nodige aandacht krijgen. In het Timmerhuis komt een archeologische expositie met gevonden overblijfselen van de dam, opgegraven bij de bouw van de Markthal. Vanuit de Expo worden historische wandelingen georganiseerd. Ook de politie is aanwezig met inbraakpreventie. De riolering vernieuwing gaat gestaag door. Hoe wapent men zich tegen regen en grondwater stijging? de klemtoon ligt nu op Oude Noorden Noord.

Interessant is nu dat de riolering Blommersdijkselaan prioritair wordt aangepakt. De duurzaamheidswinkel wil naar de Zwartjanstraat komen. Ze geven ook workshops en een opleiding tot energiecoach. Een hele waaier dus, maar vergeten we niet de heerlijke linzen en tomatensoep, vergezeld van bruine broodjes smeuïge soorten beleg van humus tot feta.