Onder de naam Noord in Kleur kende Mozaiek een schitterend dansfeest. Naast een nokvolle foyer was ook de gymzaal met band bijzonder goed gevuld.... Kleurrijk dansen in Mozaiek

Onder de naam Noord in Kleur kende Mozaiek een schitterend dansfeest. Naast een nokvolle foyer was ook de gymzaal met band bijzonder goed gevuld. Het bewonersinitiatief was één groot dansfeest. Het wordt ingezet met de Surinaamse charme van Dependancy en de pianomuziek van Eeuwige Noten vergezeld van een gevoelige zangeres.

    

Deze entree wordt gevolgd door de dansgroep Flores das Ilhas die het traditionele Kaapverdië in beeld brengen. De DJ lanceert het verdere feest. Tal van beroemdheden in de Kaapverdische gemeenschap maken hun opwachting Any, Baiana, Joao Silva, Luis Tavares en de complete Scountch band. Van bij de start rond 18.00 uur werd er fulltime gedanst en zag de dansvloer zwart van het volk. Geen gelukkiger mensen en een prima sfeer.

    

Het gastvrije Mozaiek zorgde voor de drankjes en de keukenprinsessen van Cabo Verde maakten de lokale Catchoupa (een soort bonensoep met vis of vlees) , kip- tonijn- en vegetarische pasteitjes, diverse sandwiches en heerlijk cakes. Het publiek was heel gevarieerd, een soort doorsnee van het Oude Noorden, verenigd door de muziek die een internationale taal spreekt. Iedereen was het erover eens, er moet meer gedanst worden in het Oude Noorden.

Een pluim voor de bewoners organisatoren die met de steun van de verenging Flores das Ilhas een stevige voetafdruk hebben neergezet. Het smaakt naar meer.