La Cabane de Fabian kan zich met recht de Buik van Rotterdam noemen. Begonnen als kruidenierswinkel verzorgt La Cabane thans lunch en avondeten. Ze... La Cabane de Fabian

La Cabane de Fabian kan zich met recht de Buik van Rotterdam noemen. Begonnen als kruidenierswinkel verzorgt La Cabane thans lunch en avondeten. Ze is gevestigd op de Bergweg 152a in een pandje waarvan de inrichting het midden houdt tussen Oud Hollands en Mediterrane.

Tijdens de Corona Crisis bleef Fabian actief en zette alles op alles op de afhaal. Het restaurantje heeft een ongekend assortiment van specialiteiten als Pig en Truffle, Smoked Tuna en Lombardo (brieachtig met gedroogde ham).

Ze bezorgen ook Bourgondische broodjes met oude kaas, romige Franse, pittige chorizo, Spaanse schapenkaas en Serrano ham, Italiaanse rosbief en gebraden kalkoen. Van de warme gerechten zijn de tagliatelle truffelroomsaus, de spaghetti carbonara en de salade Niçoise met verse tonijnsteak erg populair.

Een inventief ondernemer
We praten met Fabian eigenaar van La Cabane, een charmante boy met pet en puntschoenen en behoorlijk wat uitstraling. Op een half uur moest de zaak dicht, zondag 15 maart een historische datum. Direct dacht Fabian aan thuisbezorging en nam contact op met Thuisbezorgd.nl Hij kwam van een koude kermis thuis.

30 procent afdracht en een omzet die hij niet kon waarmaken. Fabian koos voor zelf bezorgen. In het begin deed hij het alleen. Zondag kwam de lockdown, woensdag was Fabian al actief. De zondag daarop werd een rooster gemaakt. Het moest voldoende zijn om in leven te blijven.

 

La Cabane combineerde ook de bezorging met een kleine verbouwing. Fabian sjouwde met hout en verf. Vóór die tijd had hij juist een herinrichting achter de rug om meer zitplaatsen te creëren. Naast de afhaal in Noord start hij met een pop up locatie, café de Ridder op de Mauritsweg. Daar worden alleen de Bourgondische broodjes verkocht omdat er geen professionele keuken is.

Hoe zit het met het personeel van La Cabane? Fabian werkt met ZZP-ers die zelfstandig de zaak kunnen runnen. Ze werken in deeltijd zoals bijvoorbeeld een yoga lerares. Vaak hebben ze nu al een stuk inkomen verloren. Fabian wil kost wat kost zijn personeel behouden. Verder werkt hij met studenten met een 0 uren contract. Een 1,5 meter samenleving ziet de ondernemer niet zitten. Waar blijft dan ook de gezelligheid?

Enige moeite heeft hij met de groothandel die behoorlijk onderbemand is. Personeel werkt thuis en raar genoeg hoe minder er te doen is, hoe meer het in de soep draait. Het is belangrijk dan zelf initiatief te nemen en richting groothandel te rijden. ’Je moet in deze tijden heel creatief en inventief zijn!

Roeien met de riemen die je hebt.’ We lachen om de ludieke Frans en Italiaans georiënteerde namen van de geserveerde gerechten. Het klinkt echt heerlijk, zoals het ook smaakt!