Samen met haar vriend heeft kunstenares Lianne een kluswoning getransformeerd in een klein paleisje. Het werd wonen inclusief atelier. De ramen en plafonds zijn... Lianne de Vor gefascineerd door beweging

Samen met haar vriend heeft kunstenares Lianne een kluswoning getransformeerd in een klein paleisje. Het werd wonen inclusief atelier. De ramen en plafonds zijn heel hoog en de achtergrond spierwit. Tegen de muren prijken juweeltjes van schilderijen die allen verwijzen naar ’dans’ het thema dat Lianne inspireert. Voorheen woonde ze op diverse plekken van Den Haag tot Rotterdam.

Ze komt oorspronkelijk uit Nijmegen en trok omwille van de liefde van oost naar west. Als kind was ze al creatief met tekenen en schilderen. Wat de opleiding betreft moest ze een keuze maken, kunstacademie of onderwijs.

Het werd onderwijs, met een hart voor kunst- en cultuureducatie. Momenteel werkt ze als cultuurcoach/consulent in het primair onderwijs.

 

Lianne is voor een groot stuk een autodidact en schoolt zich steeds bij via allerlei cursussen. Om plek te geven aan de kunst werkt ze parttime. Lianne is gefascineerd door de dans, door de mens in beweging.

Het bewegen van het lichaam en de lijnen die eruit voortvloeien, het ritme, zijn een terugkerend thema, een bron die haar nog heel lang zal voeden.

De Vor is lid van het kunstenaarscollectief Karmijn. Zo komt ze in contact met collega’s en krijgt ze weer inspiratie. Ze exposeren samen en doen aan vernieuwende activiteiten. Lianne is een ondernemer, haar werk van aparte klasse is betaalbaar en schommelt tussen de vier en vijftienhonderd euro.

Serie ‘ Behind the curtains’
Aan de muur hangt een serie schilderijen met als thema ‘Behind the curtains.’ Lianne maakte een dansvoorstelling mee achter een doorzichtig gordijn, en vitrage. ‘Die lijnen die beweging!’ Ze gebruikt plastic tafelkleden, beschildert ze en maakt er prints van. Het resultaat is verbluffend. Lianne schildert graag in series. Meestal staat de deur van het atelier open. Ze maakt een praatje met voorbijgangers.

In het voorjaar was een opening gepland die door de corona in het water viel. Voor een grotere groep is de ruimte te klein om afstand te bewaren. Bloklandstraat 93, een atelier dat weer kleur en leven brengt in het Oude Noorden.

Lianne nam deel aan exposities bij Studio de Bakkerij, Blik In De Wijk in het Liskwartier en ziet uit naar een Galerie Crawl in het Oude Noorden. Er stond een expositie gepland in het Timmerhuis, maar deze is voorlopig uitgesteld.

Ze richt zich nu op de deelname aan een kunstbeurs, de Annual Dutch Art Fair. Lianne ziet in deze tijd ook het belang in van online zichtbaar zijn. Ze zoekt aansluiting bij dit medium. Als je minder aanloop hebt moet je creatief zijn. Ze steekt haar liefde voor Rotterdam niet onder stoelen of banken.

Rotterdam is een creatieve ondernemende stad, die openstaat voor vernieuwingen. Het werk van de Vor is rauw, kleurrijk en tegelijkertijd abstract en figuratief. Het is een bezoekje waard.  www.liannedevor.nl