De gelegenheidsband met drums, trombone, zang, gitaar, djembe, contrabas en dansers streken neer in van der Ploeg. Dit in het kader van North Sea... North Sea Jazz round the Town in van der Ploeghuis

De gelegenheidsband met drums, trombone, zang, gitaar, djembe, contrabas en dansers streken neer in van der Ploeg. Dit in het kader van North Sea Jazz round Town. Topmuzikanten Arend Niks, Efe Erdem, Andreas Suntrop en Sven Happel waren van de partij.

Naast de dansers Veronique Post, Lucas Schilperoort en zangeres Isabella Scholte. Het was meer dan spetterend, een ongekende show met veel muzikale kwaliteit. Indruk maakt het Jules Deelder nummer, een perfect stukje jazz  gespeeld, gezongen en gedanst met donkere zonnebrillen en een grote fles gin.

Op speelse wijze werd de gin fles omgekeerd op een paraplu gezet en ging men naadloos over tot I’m Singing In the Rain met Fred Astaire. Mambo Italiano en veel klassiekers passeerden de revue.

In Summertime wordt afgewisseld met You Give Me Fever.Een  duo danser weet de muziek om te zetten in een aandoenlijke beweging. Met een knipoog naar de senioren wordt Brandend Zand van Anneke Gronloh gezongen en Que Sera Sera. De schuiftrompet speelt in op je gevoel en laat je wegdromen. Diep in mijn Hart wordt uit volle borst meegezongen. De contrabas komt op een verhoog voor een solo.

De zangeres transformeert zich in een operadiva met pruik. Het hele atrium is ontroerd door de Italiaanse furie.

De vlaggen van North Sea Jazz round Town worden uitgevouwen en de dansers worden vaandelzwaaiers.

Que Sera Sera, wat brengt de toekomst ? Het culturele seizoen in van der Ploeg is begonnen! Met dank aan de Piet Roovers stichting voor de bemiddeling en organisatie.