Na een korte winterpauze staan ze er weer, de marktkramen van Rotterdam Oogst op iedere 1e en 3e zaterdag van de maand op het... Rotterdam Oogst 1e en 3e zaterdag Noordplein

Na een korte winterpauze staan ze er weer, de marktkramen van Rotterdam Oogst op iedere 1e en 3e zaterdag van de maand op het Noordplein. Superverse groenten, paddestoelen, vlees van marktslager Paul, kamer en tuinplanten, een grote diversiteit aan kazen, wijn en olijfolie, koffie, thee, verse biologische frieten, taart en Vlaamsch Broodhuys en Jordy’s met prachtig brood.

Alex is er weer met zijn franse ciders. Fatma bakt pakora. Talent ‘De Jongens van de Buurt’ is er met smoker. De Nieuwe Kruidenier test een nieuw verpakkings(vrij) concept voor droge kruidenierswaren. De Scherpslijper slijpt niet alleen maar verkoopt sinds kort ook opgeknapte messen en gereedschappen en natuurlijk is er nog veel meer.

   

Cirkel 50 km
Zet de punt van een passer op de Coolsingel en trek een cirkel van 50 km om de stad. Het voedsel dat binnen die kring wordt verbouwd, verwerkt en verhandeld is Rotterdamse Oogst. Van Westlandse druiven tot appelsap uit Rhoon. Van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard. Van zuivel uit het Groene hart tot de teelt van jouw balkon.

Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Waarom? Het is goed voor milieu, gezondheid, gevoel en smaak. Weinig voedselkilometers en dus een lage drempel tot wat je eet: de boer zit immers om de hoek. Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Boerenverstand ontmoet wereldburgers, ambacht ontmoet design, vergeten groente ontmoet innovatie. Dat is Rotterdamse Oogst: een mix van het beste dat platteland en stad elkaar te bieden hebben!