Een heerlijk volle scholenmarkt openbaarde zich aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Noord. De kinderen converseerden actief bij de diverse... Scholenmarkt in Humanitas Bergweg

Een heerlijk volle scholenmarkt openbaarde zich aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Noord. De kinderen converseerden actief bij de diverse kramen waar de grootste variëteit van scholen te bewonderen was. Veel scholen hadden ook jongeren ingezet die een pleidooi hielden voor hun school.

Opvallend was de Accent Praktijkschool met de slogan: Haal het beste uit jezelf. Twee praktijkscholen kregen de waardering excellent. Het Grafisch Lyceum, een wondermooie school op de Heer Bokelweg, heeft alles in huis op het gebied van vormgeving en media.

De Horeca Vakschool kwam met koekjes en marsepeinen diertjes door de leerlingen zelf gemaakt. De jongeren maken thema gerichte producten rond Valentijn en Pasen. En dat allemaal met echte roomboter. Het Lyceum Kralingen zet in op wereldburgerschap. Het Lyceum Rotterdam heeft drie richtingen, Kunst, Wetenschap en Onderneming. Onder de naam Da Vinci kan je met de drie disciplines kennismaken. Het City College op de Beukelsdijk kan je best typeren met kleurrijk.

  

‘ Onze leerlingen met gekleurde haren symboliseren de creativiteit van onze school.’ Het Experience College is een combinatie van Melanchton en GKH. Wolfert Tweetalig blijft een trekker. Bij Wolfert Lansing maak je het huiswerk op school. Het Design College zet een stand neer waar je u tegen zegt. We komen de kinderen van de Fontein en de Hildegardis tegen, hoe kan je kiezen uit zo een schitterende waaier?

De haven moet een trekker worden
Het Montessori College uit Blijdorp zet in op zelfstandigheid. En wat te denken van de Young Business School ? Ondernemen en Hospitality. De Theater Havo en Vwo heeft film- en theaterklassen. De Rudolf Steiner zoekt je talenten. Grote trekpleister is de Haven Havo en Mbo. ‘ Wil je een goede toekomst tegemoet gaan en een aardige boterham verdienen, dan moet je bij ons zijn.’ De haven heeft een fantastische technologische sprong gemaakt. Ze is gemoderniseerd en het gaat allang niet meer om vuile handen. Waarom zou je in een havenstad niet deze keuze maken? ‘Wij hebben onze eigen schepen varen en organiseren zomerkampen.’

  

De Montessori Mavo zet jongeren ambassadeurs in. Mavo Centraal achter het Centraal Station zet in op onderzoek en ontwikkeling. Ze brengen elementen van de stad in de opleiding en zorgen voor doorstroming naar Havo. Melanchthon Schiebroek zet in op sport en kunst. Bij de stand ligt de bokshandschoen van wereldkampioen Arnold van der Leijden, gesigneerd en al.

De meerpaal in Alexandrium biedt extra ondersteuning aan kinderen met dyslexie en ADHD. De klassen tellen niet meer dan 17 leerlingen. Het Libanon College in Kralingen zit in een statig gebouw. De school is trots op de mix van Kralingen en Crooswijk. Het Avicenna College zet fors in op wetenschap. De Arabische Avicenna bracht ook de oude Griekse kennis naar onze donkere Middeleeuwen.

Thorbecke heeft een passie voor sport. Het leerconcept van het Laurens Lyceum is sport, art, lef, stem en advies.