Vanaf 10.00 uur s ’ochtends worden 70 zakken aarde van 40 liter gelost en wel 20 bakken met een grote variatie van plantjes, van... Tegel eruit, Groen erin!

Vanaf 10.00 uur s ’ochtends worden 70 zakken aarde van 40 liter gelost en wel 20 bakken met een grote variatie van plantjes, van zonnekloppers tot schaduw liefhebbers. Hele gezinnen van Blommersdijkselaan tot Bloklandstraat en Hoyledestraat komen naar het zonovergoten pleintje vóór de Hildegardiskerk, het uitdeelpunt. Bedoeling is bestaande geveltuinen te verrijken en nieuwe voortvarend aan te leggen.

  

Bewoners krijgen deskundig advies van de groenpool en wijk tuinman, die ook heel wat vrijwilligers hebben opgetrommeld. De allereerste actievelingen zitten aan de kop van de Blommersdijkselaan. Ze worden gevolgd door jonge moeders uit de Bloklandstraat die snel de straat kunnen mobiliseren. De grote plantsoenen komen vol bollen en gevarieerde plantjes.

  

Heel wat tegelwerk langs de gevel gaat eruit en de kinderen laten zich als regelrechte stratenmakers niet onbetuigd. ‘Heeft u een middel tegen schimmels?’ We lopen naar school de Fontein die een groene mantel heeft gekregen en een hele beukenhaag, een knap staaltje werk. Op de Blommersdijkselaan krijgen we sensatie. Wat tekent Stefan op het grote tegelplateau? Een zwembad? Honderden tegels en zand gaan eruit.

Potgrond gaat erin en de allereerste plantjes. Jonge vaders en moeders  zetten zich aan het scheppen. Het krioelt van de kinderen. De hele buurt is erbij betrokken. Het groenproject van enthousiasmeren heeft zijn doel bereikt.