De Hofbogen actievoerders waren niet weg te slaan uit het Stadhuis. Hun wachten loonde. Ze gaven aan dat de tekeningen van het Hofbogen dak... Actievoerders pakken Stadhuis aan

De Hofbogen actievoerders waren niet weg te slaan uit het Stadhuis. Hun wachten loonde. Ze gaven aan dat de tekeningen van het Hofbogen dak niet klopten. Ze waren het absoluut niet eens met een betonnen dak opgesierd met plantenbakken zoals het werd weergegeven in het Riek Bakker plan.

De wethouder reageerde positief. Zijn ambitie lag ook stukken hoger dan rijen plantenbakken. Ook hij wilde net als de actievoerders een echt ecologisch rijk park op het dak. De toezeggingen waren nog wel wat abstract. De actievoerders willen de vinger aan de pols houden. De wethouder zegde een voorlichtingsvergadering toe op korte termijn.

Bij 80% van het dak heeft de gemeente opstalrecht, drie delen worden verkocht aan particulieren ( 20%). Het hele dak blijft toegankelijk, er blijft altijd een openbaar doorgangspad, hopelijk komt er geen tol consumptie. Bewoners en gemeente blijven in gesprek.