Mevrouw Gulii Kurt heeft ongetwijfeld groene vingers. Al tien jaar lang verzorgt ze de geveltuinen in de straat en het recentelijk door de bewoners... Een bloemenweelde op Blommersdijkselaan

Mevrouw Gulii Kurt heeft ongetwijfeld groene vingers. Al tien jaar lang verzorgt ze de geveltuinen in de straat en het recentelijk door de bewoners aangelegd plantenbed. Het is stevig aanpoten. Dagelijks moet er wel een half uur water gegeven worden. Gulii onderhoudt vier geveltuinen, ze vindt ze zo mooi. Het is leuk en ook gezellig. Zelf plaatste ze een bankje, waarop voorbijgangers verpozen en een babbeltje maken.

’Er mag nog een bankje bijkomen!’ Een nieuw initiatief is het aanbrengen van zes hanging baskets. ‘Ik ga ze zelf water geven. Deze soort moet je planten , die overleven de winter!’ Ik kijk naar blauw witte survivors. Dat wordt wat. Via Prasino leveren we beugels, aarde en plantgoed.

Gulii ergert zich aan de duivenstront. Wanneer komen de Belgische vangnetten? De bomen verdienen weer een snoeibeurt. Gulii is zielsgelukkig in de straat en belangrijk zij weet de buren te inspireren. Ook haar kinderen vinden het leuk, dit belooft voor de toekomst.