Jonge gezinnen uit 130 Watt, het Havensteder complex bij Zwaanshals, legden 100 strekkende meters geveltuinen aan. De Loofdakstraat, Hartenruststraat en Zwaanshals werden volledig getransformeerd... Een groene transformatie

Jonge gezinnen uit 130 Watt, het Havensteder complex bij Zwaanshals, legden 100 strekkende meters geveltuinen aan. De Loofdakstraat, Hartenruststraat en Zwaanshals werden volledig getransformeerd in een groene oase. De bewonersgroep had een leuk terrasje ingericht met drankjes, sticker platen en stoepkrijt voor de kinderen. Spaden, schoppen, kruiwagens, gieters en vooral een reusachtige berg aarde bedekten de stoep.

Terwijl met man en macht werd gegraven, zand afgevoerd en overal geschept, dartelden de kinderen in het rond. Het was één grote familie.

Ook de oudere geveltuinen werden opgeknapt en gesnoeid. Opvallend was de geraffineerde planten keuze, kleurrijk en van zon gevoelig tot schaduw bestendig.

Kleine charmante bodembedekkers werden afgewisseld met beloftevolle boom struiken.

Ook de garage entree moest het ontgelden en werd verwend met een geveltuin. Belangrijk was de ontmoeting en de gezellige sfeer. Ook oudere bewoners en Marokkaanse vrouwen kwamen aangesneld. De tuinderij wordt een hype. We merkten de logistieke ondersteuning van Groengoed met Daniel Opbroek en kompanen.

Zij hadden ook gezorgd voor die gigantische berg aarde, die met verenigde man-vrouw kracht smolt als sneeuw onder de zon.