GroenNoord op de Hof van Noord, Stadskwekerij de Kas, GroenGoed en de Heultuin deelde planten uit aan bewoners voor hun geveltuinen en nieuw aan... Geveltuinendag

GroenNoord op de Hof van Noord, Stadskwekerij de Kas, GroenGoed en de Heultuin deelde planten uit aan bewoners voor hun geveltuinen en nieuw aan te leggen geveltuinen. Het was landelijke geveltuinendag op 29 mei. Met het mooie weer was er een mooie opkomst. Bewoners konden een keuze maken uit het ruime aanbod van planten en kregen daarbij volop advies.

In Bergpolder, Liskwartier, Blijdorp, de Provenierswijk en het Oude Noorden gingen bewoners aan de slag met de vergroening van hun straat. Bewoners van de Bloklandstraat, waar vorig najaar al een succesvolle geveltuinendag werd georganiseerd legden 110 meter nieuwe geveltuinen aan in de Bloklandstraat en in de Vinkenlust.

Het Klimaat Actie Team van het Rotterdams WeerWoord en GroenGoed gaf ondersteuning met financiën, gereedschap, logistiek en coördinatie.

De planten van Hof van Noord werden gedoneerd door de organisatie Geveltuinendag.

Loofdakstraat met plantenperkjes
Zeker 20 bewoners planten in de gietende regen een hele gamma van struikjes en bloemen.

Het is hard aanpoten, maar de sfeer is super gezellig. Ieder heeft zich goed ingepakt, maar zit met de knieën in de modder.

Het resultaat is verbazingwekkend. Mooie paarse kleuren en groenlof. Het geheel werd afgesloten met lekkere koekjes.

Petje af voor onze rouwdouwers. De groene perken werden mogelijk gemaakt door Groen Dichtbij en de Wijkraad Oude Noorden (Opzoomer Mee en Bewonersidee).