Naar aanleiding van de geveltuinen dag trekken we de Agniesebuurt in. We ontmoeten in de Teilingerstraat Daniel Opbroek, de wijk tuinman, met zijn bakfiets.... Geveltuinendag

Naar aanleiding van de geveltuinen dag trekken we de Agniesebuurt in. We ontmoeten in de Teilingerstraat Daniel Opbroek, de wijk tuinman, met zijn bakfiets. Er staan wel 350 plantjes op de straat en in de bakfiets. Uit diverse straten komen bewoners aangesneld om zelf hun geveltuin aan te pakken. Zo komt Shirley Profijt met haar buren langs voor het groene werk in de Wateringhe straat.

Ook een bewoonster bij de Franciscus tuin is van de partij. Havensteder en SOL moedigen bewoners aan. We zien ook bewoners van het Hofje Zorg en Liefde. Daniel vertelt goed nieuws. Iedere woensdag in de even weken gaan de geveltuinen in de Agniesebuurt een opknapbeurt krijgen.

Daniel trekt deze werkzaamheden samen met iedereen die het leuk en belangrijk vindt om mee te doen. Er wordt geplant, gesnoeid en water gegeven. Even iets drinken en dan gaan ze de straat op. Daniel zorgt voor gereedschap, aarde, plantjes en een handige bakfiets.

De buurt wordt verbeterd en wie meedoet leert veel over groen en natuur. De werkzaamheden zijn tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Bewoners verzamelen zich bij de binnentuin van Oogst met mij mee, Vijverhofstraat 135. Contact? danielopbroek@hotmail.com