De stoep voor het Spoorpunt is breed (ruim 5 meter) en kaal. In de zomer staat de zon uren te branden op het woonblok... Groene Corridor in de Insulindestraat

De stoep voor het Spoorpunt is breed (ruim 5 meter) en kaal. In de zomer staat de zon uren te branden op het woonblok in de Insulindestraat; het is er dan verzengend heet.
Als het hard regent kan het regenwater door de vele tegels nergens heen. Ook rijden er brommers, fietsen en zelfs auto’s over de stoep.

Genoeg aanleiding voor de bewoners van het Spoorpunt om hun stoep goed te gaan vergroenen.

“Samen met de gemeente zijn we, de bewoners van de achttien appartementen, sinds 2018 bezig met het initiatief om de straat te vergroenen”, vertelt initiatiefneemster Daphne Nieuwenhuijse. “Het heeft ertoe geleid dat er dit voorjaar over de hele lengte van ‘onze’ stoep drie grote plantenvakken en drie lange geveltuinen zijn gekomen. Totaal goed voor 65 m2 groen.”

“De beplanting haalt ook het zicht op de geparkeerde auto’s weg”, vertelt bewoonster Liesbeth Werleman. “Er worden planten gepoot die goed zijn voor de bij, de hommel en de vlinder. Wij gaan de planten zelf onderhouden. Door het groen voor de deur zullen de bewoners vaker buiten zijn, nog liever buiten zitten en dat versterkt weer de sociale cohesie in de buurt.”

Zaterdag 19 juni hebben leden van tien gezinnen van het Spoorpunt met elkaar de planten ingepland. Als je tussen de plantenvakken en geveltuinen doorloopt is het net een groene corridor.