Wat kan de politiek voor ons doen? Het was een hectische periode in Rotterdam. Tegenstellingen tussen mensen onderling en politieke partijen werden aangedikt en...

Wat kan de politiek voor ons doen? Het was een hectische periode in Rotterdam.

Tegenstellingen tussen mensen onderling en politieke partijen werden aangedikt en uitvergroot. Hoe leven mensen samen in Rotterdam? In de aanloop naar de verkiezingen reisden reporters van Wijk TV een maand lang door de stad. Een speurtocht naar Rotterdammers die op een positieve manier hun stad vooruit helpen. In 20 afleveringen is te zien wat bewoners zelf doen. Ook is te horen wat zij nodig hebben van de politiek. Een voedselcentrum, een leespaleis, maar ook een fototentoonstelling en een groenproject. Het zijn slechts enkele van de vele projecten waarin mensen, vaak onbetaald, zelf vormgeven aan hun stad. Iedere uitzending bevatte ook een oproep aan de politiek, met daarin een tip hoe bestuurders en beleidsmaker van de ‘gewone Rotterdammers’ kunnen leren.

Alle items sluiten af met een politieke duiding, door Neusa Gomes Spoken Word of onze ‘mystery guest’, die zich in aflevering twintig bekend maakt. Doe anders ons na! Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad beëdigd. Om de gemeenteraadsleden en het toekomstig college een vliegende start te geven heeft Wijk TV de korte films verzameld in de Vimeo KijkStrook (VKS). Een digitale filmladder met daarin een link naar het online videoarchief. De filmladder is donderdag via de griffie van de gemeente aangeboden aan de nieuwe raad. Wil je ook zien hoe Rotterdammers samenleven? Stuur dan een mail naar samenleven@wijk-tv.nl en ontvang GRATIS de interactieve pdf, klik en bekijk alle afleveringen!

https://vimeo.com/album/4995772/video/256629748   https://vimeo.com/album/4995772/video/256938386

https://vimeo.com/album/4995772/video/258044603  https://vimeo.com/album/4995772/video/257870536

https://vimeo.com/260647975

www.wijk-tv.nl  www.samenleven.org

samenleven@wijk-tv.nl  info@wijk-tv.nl