De wijkraad Oude Noorden heeft een ongevraagd advies ingediend bij wethouder Bokhoven waarbij ze afwijzend reageren op de voorgenomen pilot éénrichtingsverkeer Zwartjanstraat. Eerst moet... BIZ- Noorderboulevard tegen pilot

De wijkraad Oude Noorden heeft een ongevraagd advies ingediend bij wethouder Bokhoven waarbij ze afwijzend reageren op de voorgenomen pilot éénrichtingsverkeer Zwartjanstraat. Eerst moet er een gedegen verkeerscirculatieplan komen. Ook de BIZ- Noorderboulevard heeft haar zorgen uitgesproken over een pilot zonder gedegen onderzoek en argumentatie. We kunnen geen pilot starten vóór er een verkeersplan komt voor het hele Oude Noorden’ stelt Simone van Chateautjes.

Het Oude Noorden is wat verkeer betreft een enorme warboel. Al in 2016 vroeg de BIZ- Noorderboulevard om een gedegen verkeerscirculatieplan. ‘De ambtenaren moeten nu hun huiswerk maken.’ Simone wijst erop dat de situatie nu ook complexer is geworden. De etages boven de winkels zijn bewoond. Er is bijna geen leegstand meer van winkels en leegstaande panden hebben een bestemming.

Tuin van Noord is klaar. Wat gaat er allemaal gebeuren als de Jumbo wordt gebouwd? Er komen diverse omleidingen van trams omdat de sporen worden aangepakt. De winkels moeten bereikbaar blijven, zeker als je zware aankopen mee moet nemen. Uit ervaringen van vorig jaar is gebleken dat bij collega winkelstraten sommige winkels meer dan 25% omzetverlies hadden bij de diverse pilots.

Ondernemers mogen niet de dupe worden. Een verkeerscirculatieplan voor het Oude Noorden is prioriteit nummer één. Pas dan kan je praten over pilots.